Top50 Glas publike

Sony će nastaviti da pravi pametne telefone po svaku cenu

Novi CEO kompanije Sony potvrdio je da će kompanija zadržati veru u svoj mobilni sektor, uprkos brojnim borbama i problemima. Kenichiro Yoshida, koji je zamenio Kaz Hirai-ja bivšeg CEO-a japanskog giganta, rekao je novinarima da se neće udaljiti od loše stojećeg biznisa sa pametnim telefonima. Reuters navodi Yoshid-u, koji je rekao da „vidimo pametne telefone kao hardver za zabavu i komponentu neophodnu da bi naš brend hardvera bio održiv“.

PCPress.rs Image
Kenichiro Yoshida, CEO Sony

Kaz Hirai je bio optužen za propast Sony-a, gašenje ili gubljenje sektora koji su ostvarivali gubitke. Sony Mobile bi bio očigledna meta, ali uprkos tome što je svaki kvartal gubio novac, bio je pošteđen – iako je bilo mnogo otpuštanja. U 2015. godini, Hirai je rekao da će Sony istrajati u pravljenju pametnih telefona samo da bi zadržao znanje unutar kompanije za „naredni uređaj za komunikaciju“.

Yoshida se slaže sa mišljenjem svog bivšeg šefa, ističući da „mlađe generacije više ne gledaju televiziju“, jer je njihov prvi kontakt sa pametnim telefonom. Vrlo je verovatno da će se dogoditi još gašenja, pošto investitori, kojima smeta što Sony nije nemilosrdniji, zahtevaju da se nešto uradi. Postoji logika u održavanju mobilnih uređaja, posebno zato što Sony zarađuje mnogo novca prodajom pojedinačnih komponenti – poput senzora kamere – drugim proizvođačima telefona. Ali finansijskom sektoru se to možda čini kao da je skup hobi, pogotovo kada je taj sektor izgubio 869 miliona dolara tokom 2018. godine.

Pročitajte i:  Sony prodao više od 30 miliona PlayStation 5 konzola

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,