Sony će snimati film pomoću PlayStation game builder platforme „Dreams“

Sony Pictures Classic je otkupio prava za animirani film koji će se zvati „A Winter’s Journey“, koji će delimično biti napravljen upotrebom Dreams platforme za kreiranje PlayStation igara. Film će biti sačinjen od kombinacije živih glumaca, CG i ručno slikanih animaciija. Njegova radnja je adaptacija Šubertovog seta od 24 pesme za glas i klavir pod nazivom „Winterreise“. U pitanju je priča o zaljubljenom pesniku koji kreće na opasno putovanje, koje ga vodi preko planina i snega u Bavarskoj 1812. godine.

dreams

Dreams platformu je kreirao Media Molecule, studio koji razvija igre za PlayStation konzole. On je ovu platformu predstavio kao inovativan način za kreiranje „umetnosti, filmova i video igara“ i istovremeno predstavlja game engine, alat za učenje i distribucioni sistem. Od kada je predstavljena, ovu platformu su upotrebljavali mnogi korisnici za kreiranje različitih igara, ali i za realistične rendere prirode. A Winter’s Journey će biti prvi film koji će biti kreiran sa Dreams-om.

Za sada se još uvek ne zna tačno kada će film biti završen, mada se na IMDB-u pominje 2023. godina. Zna se samo da će snimanje započeti u junu, u Poljskoj, kao i da će u njemu glumiti John Malkovic, Gaspard Ulliel i Jason Isaacs.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,