Sony Cyber-shot DSC-WX60

Aparat je mali i lak, pa je zato veoma pogodan za držanje u džepu. Cenu takve minijaturnosti platio je LCD displej, koji je zato malo manji od današnjih standarda. Lepa, glatka i svedena forma tela kamere nije pretrpana sadržajima.

01_sony_cybershot_dscwx60_blackNa poleđini su samo rotirajući točkić koji olakšava prolaz kroz opcije menija, taster za video režim kao i par kliznih tastera za brzi izbor važnijih opcija. Na prednjoj strani dominira kolapsibilna optika i mali komorni blic, dok su na gornjem panelu samo okidač sa zum kontrolom, taster za uključivanje aparata i izvodi stereo mikrofona. Aparat ima internu memoriju koja može da primi osam slika pune rezolucije, pa nismo iznenađeni što u kompletu nema i memorijske kartice. Kamera poseduje multi USB kontakt koji omogućava i napajanje baterija i dvosmerni prenos slika.

Kružni modul objektiva je veći od očekivanog za relativno malo telo i napred štrči samo 5 milimetara kada objektiv nije u upotrebi. Optika ima poznatog dizajnera (Carl Zeiss) i proizvodi je Sonz pod kontrolom nemačkog proizvođača.

Senzor je (back-illuminated) Exmor R i konstruisao ga je Sony. Back-illuminated tip senzora znači da su elektronska kola koja obično okružuju svaki foto piksel izmeštena u pozadinu, pa je tako i malim senzorima omogućeno da prime više svetla. Drugi način da se poveća efekat svetla je povećanje ISO vrednosti, mada ono nekada ubacuje i više šuma u sliku. Zato je Sony  u ovaj model ugradio MFNR (Multi Frame Noise Reduction) tehnologiju koja omogućava da se iz više ekspozicija formira jedna slika sa minimumom šuma.

02_Sony_Cyber-shot_DSC-WX602Panorama režim omogućava formiranje veće slike sa obiljem detalja. Tu su i digitalni filteri kao odlična dopuna kreativnom korisniku i oni pokrivaju širok dijapazon efekata.

Interesantno je da kamera ove klase ima mogućnost kontinuiranog snimanja brzinom od 10 slika u sekundi (plus dodatnih devet sekundi da se sve to snimi na memorijsku karticu klase 6).

CIPA test pokazuje da Litijumska baterija izdržava 230 okidanja, mada smo uspeli da u našim probama dostignemo čak i 500 ekspozicija.

Kamera sa ovako kvalitetnim zum objektivom ima dobro odmerenu cenu u svojoj klasi. Preostaje vam samo da dokupite odgovarajuću memorijsku karticu i prigodnu zaštitnu torbicu i krenute na put.

 

Model

Sony Cyber-shot DSC-WX60

Senzor

CMOS (1/2.3’’), 16,2 MP

Foto format

4608 x 3456, JPEG

Video format

1080, (50i fps), MP4(AVC/H.264), stereo

Objektiv

Carl Zeiss Vario-Tessar. 8X, (4.5-36.0), ekv. 25-200, f/3.3-6.3, Optical SteadyShot

Osetljivost (ISO)

100 – 12.800

Zatvarač

4 – 1/1600 sec

Displej

LCD, 2,7″, fiksni, 230k

Tražilo

NE

Memorija

Stick Duo / Stick PRO Duo / Stick PRO HG Duo / Stick XC-HG Duo / SD / SDHC / SDXC / microSD / microSDHC / microSDXC

Kontakti

Multi Terminal, Hi-Speed USB(USB2.0), Micro HDMI

Baterija

Li-Ion NP-BN (230)

Dimenzije i masa (mm, g)

92,3 x 52,5 x 22,5, 108

Cena

18.000 dinara

Kontakt

www.sony.rs

Ovaj fotoaparat možete osvojiti učešćem na nagradnom konkursu Moj Android 2.

 

 

Facebook komentari:

Tagovi: ,