Top50 Glas publike

Sony donosi prvi pogled na PlayStation 5 VR kontrolere

Sony je otkrio svoju sledeću generaciju PlayStation VR kontrolera, dizajniranih za upotrebu sa svojim nadolazećim, under-wraps PS5 VR slušalicama.

PCPress.rs Image

Dizajn omogućava da prirodnije gestikulirate rukama

Kontroleri nalik kugli obavijaju se oko svake ruke, dizajnom sličnim Oculus Touch-u i skupom funkcija sličnim standardnom PS5 DualSense-u. Svaki VR kontroler sadrži prilagodljive okidače, haptične povratne informacije i detekciju dodira prsta za palac, indeks i srednje prste. Ovaj dizajn omogućava da prirodnije gestikulirate rukama tokom igranja, napisao je Sony na blogu PlayStation. Praćenje kretanja za svaki kontroler izračunava se putem novih slušalica (što sugeriše da neće biti potrebne postavke kamere).

Levi kontroler sadrži analog stick, triangle  i square dugmiće, “grip” dugme, trigger dugme i Create dugme. Desni kontroler sadrži jedan analog stick, cross i circle dugmiće, “grip”, trigger i Options dugmad. “Grip” dugme može se koristiti za preuzimanje objekata u igri, na primer. Sony je prošlog meseca rekao da se njegove PlayStation 5 VR slušalice neće lansirati 2021. godine, a novi kontroleri se sada šalju programerima, rekao je Sony, što je verovatno razlog zašto ih danas službeno otkrivamo.

Pročitajte i:  Honda električni automobili sa PS5 konzolama

Izvor: Eurogamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,