ASUS Zenbook

Sony FX3 – 4K i 120p video snimci

Sony bi uskoro mogao da objavi FX3, verziju bioskopske kamere full-frame A7S III bez ogledala, prema nekoliko curenja informacija do sada. Dolazio bi sa senzorom od 12 megapiksela, video zapisom od 4K 120 fps i cenom od 3,795 evra, što bi moglo da padne ispod 4.000 dolara na osnovu uobičajenih Sony-jevih evropskih cena u odnosu na SAD.

PCPress.rs Image

FX3 dizajniran sa podrškom za dodatne gedžete

FKS3 navodno ima slične specifikacije kao i A7S III, uključujući 4K/120 fps video, dvostruke slotove za CFexpress kartice, stabilizaciju u telu i režim fotografisanja fotografija u nizu. Međutim, telu nedostaje središnja grba, pa više podseća na A7C, mada sa većom drškom i džojstikom na vrhu. Čini se da ima preklopni ekran, ali navodno mu nedostaje ND filter koji se nalazi u drugim Sony Cinema Line kamerama.

Tri standardna zavrtnja za stativ i veliko dugme za snimanje na vrhu pokazuju da je FX3 dizajniran da prihvati dodatnu opremu poput ekrana, mikrofona itd. koju zahtevaju video kamere. Ako je curenje tačno, što se sigurno čini, to bi do sada bila najmanja Sony kamera u okviru Cinema Line. Ovo će biti u odnosu na konkurenciju prvi aparat sa full-frame senzorom u tom cenovnom rangu, i sa ponuđenim karakteristikama. Ostaje nam da vidimo kako će potencijalni kupci reagovati kada su bude našao u prodaji.

Pročitajte i:  Novi PS5 je lakši i za njega vam ne treba odvijač šrafova

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: