ePlaneta

Sony i Microsoft zajednički prave AI kamere

Dva IT diva najavili su da su u zajedničkom poduhvatu ubacujući Microsoft Azure AI mogućnosti u novi Sony-jev senzor, IMX500 koji se proizvodi sa AI čipom koji obrađuje informacije u realnom vremenu. Čip daje kameri razne moguzćnosti, poput brojanja ljudi koji uđu u prodavnicu ili količina namernica na policama.

PCPress.rs Image

Saradnja dva giganta

Sony će takođe napraviti pomoćnu aplikaciju za IMX500 koju radi sa Azure IoT. Biće dizajnirana da klijentima da pristup mogućnostima video analitike i pojednostavi njihov način rada. Ova rešenja targetiraju velike enterprise korisnike pre svega, ali i ostale proizvođače uređaja kojima će te AI kamere unaprediti proizvod ili poslovanje, pogotovo onima u čije je poslovanje u vezi sa kompjuterskom obradom i video analitikom.

Ovo će biti moćna platforma koja će služiti kao dodatak tržištu pametnih sistema kamera, rekao je jedan od Sony-jevih rukovodilaca. Ovo ipak nije prvi put da se dve kompanije udružuju na polju veštačke inteligencije. Još u 2019. godini, krenuli su u saradnju na polju gejming i striming rešenja u oblaku, a iz Sony-ja su se čak pojavljivale izjave da će početi da koristi Microsoft-ove data centre za svoje postojeće igre i striming platforme.

Pročitajte i:  Integracija ChatGPT-a dolazi na Nothing Phone 2a i Phone 1

Izvor: engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,