BIZIT 23

Sony Interactive Entertainment dobio novog rukovodioca

Sony Corporation i Sony Interactive Entertainment (SIE) su objavili su da će zamenik predsednika SIE-a, Džim Rajan, biti imenovan za predsednika i izvršnog direktora SIE-a počevši od 1. aprila 2019. godine.

PCPress.rs Image
Trenutni predsednik i izvršni direktor SIE Tsuyoshi Kodera će se posvetiti stvaranju inovativnih korisničkih iskustava i daljem jačanju online servisa kao zamenik predsednika SIE. Istovremeno, Džim Rajan će takođe preuzeti ulogu predstavnika direktora i predsednika SIE u Japanu, dok će John Kodera biti zamenik predsednika. Džim Rajan će direktno odgovarati Kenichiro Yoshidi, predsedniku i izvršnom direktoru Sony Corporation-a.

PCPress.rs Image

Na ovaj način je konačno rešeno pitanje prvog čoveka gejming odeljenja kompanije Sony. Reč je o verovatno najznačajnijem i najbitnijem delu kompanije, koje je postavljeno na veoma zdrave osnove u očekivanju naredne generacije konzola. Playstation 5 je, prema nekim navodima, već uveliko u pripremi, i govori se da bi mogao biti u potpunosti kompatibilan sa prethodnom generacijom Playstation konzole.

Rajan je veteran u Sony gejming odeljenju. Vodio je upravo evropsku podružnicu iste, a takođe je obavljao dužnost prvog čoveka marketinga i prodaje za evropsku teritoriju, te je s te strane veoma dobro upoznat sa načinom prihodovanja, te se od njega očekuje da dodatno unapredi Playstation Network, koji mnogi smatraju servisom koji će biti glavni generator prihoda, za razliku od dosadašnje situacije gde su bile najbitnije prodaje same konzole, odnosno hardvera, kao i fizičkih kopija igara na diskovima.

Pročitajte i:  Ručna konzola Sony Project Q koristi Android

Izvor: Sony

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,