Sony izbacuje dva tableta

PCPress.rs ImageSony će ove godine konačno prodreti na tržište tableta s dva modela zasnovana na operativnom sistemu Android. Modeli će se zvati S1 i S2, a na tržištu će se pojaviti na jesen. Sony nije najavio koliko će tableti koštati niti tačan datum lansiranja, ali je otkrio osnovne specifikacije.

S1 ima ekran dijagonale 9,4 inča i rezolucije 1280 x 800 tačaka. Na prvi pogled izgleda slično konkurentskim tableta, ali zapravo ima oblik klina. Gornji deo je deblji od donjeg, zbog čega se lakše drži. S2 je uređaj na sklapanje s dva ekrana dijagonale 5,5 inča i rezolucije od 1024 x 480 tačaka. Zaobljen je i lako se može smestiti u unutrašnji džep sakoa.

Oba tableta koriste operativni sistem Android 3.0, takozvanu verziju Honeycomb, i mogu se povezati s Wi-Fi hotspotovima i mobilnim mrežama. Sony će u njih ugraditi podršku za svoj Qriocity onlajn audio i video servis, a korisnici će moći i da listaju i kupuju elektronske knjige. Oba modela imaju procesor NVidia Tegra 2 i kamere i na prednjem i na zadnjem delu.

Pročitajte i:  Google će vam omogućiti da kontrolišete kursor miša svojom glavom na Androidu

Model S1 ima infracrveni odašiljač kojim se može upravljati uređajima u kući, kao što su televizor ili plejer Blu-ray Disc. Podržava DLNA standard, pa može preko Wi-Fi mreže da šalje audio i video-zapise koji će se puštati na drugim uređajima. Recimo, može se kupiti film preko servisa Qriocity i poslati na televizor bilo kog proizvođača koji podržava DLNA.

S2 će se naročito dopasti gejmerima zbog dva ekrana. Na gornjem se prikazuje igrica, a na donjem se može upravljati jer je osetljiv na dodir. Sony se nada da će time što je sad predstavio tablete dati vremena programerima da stvore aplikacije zahvaljujući kojima će S2 privući deo tržišta koji je navikao na iPad.

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari: