Top50 Glas publike

Sony najavio MASTER seriju 4K HDR televizora – među njima i OLED televizor

Sony je na evropskom tržištu predstavio nove 4K HDR televizore: AF9 OLED (modeli od 55” i 65”)  i ZF9 LCD (modeli od 65’’ i 75’’) koji čine MASTER seriju. Cilj kompanije sa MASTER serijom je da kreira televizore koji mogu da prikažu sliku dostojnu zamisli onoga ko sadržaj kreira, poručuju iz japanskog giganta.

Televizori ove serije opremljeni su nedavno razvijenim procesorom slike nove generacije X1 Ultimate, koji može inteligentno da otkrije i analizira svaki objekat na slici koristeći novu Super rezoluciju baziranu na objektima za veću preciznost i detalje. Takođe, HDR remaster baziran na objektima je ažuriran i sada dozvoljava da svaki objekat bude pojedinačno remasterizovan za bolju dubinu, preciznu teksturu i realniju sliku. MASTER serija podržava CalMAN, softver za kalibraciju prikaza iz kompanije Portrait Displays. Ovaj softver koriste profesionalci kao alat za kontrolu kvaliteta zbog strogih zahteva stvaralaca u oblasti emitovanja, produkcije i postprodukcije, koji eliminiše teškoće održavanja kvaliteta slike tokom životnog veka televizora. Takođe, za MASTER seriju, u saradnji sa kompanijom Netflix, uveden je Netflix calibrated režim.

Pročitajte i:  Kako dodati ikone profila sa profilima gostiju u Androidu 13

Vodeći AF9 model televizora poseduje Pixel Contrast Booster, originalni Sony kontrolor panela za OLED, koji povećava dinamički opseg proširujući područje reprodukcije boje pri visokoj osvetljenosti. Televizor AF9 OLED poseduje Acoustic Surface Audio+ tehnologiju, koja je u odnosu na prošlu godinu dobila još jedan pokretač u centru ekrana i dodatni sabvufer kanal koji zajedno čine 3.2 kanalni zvučni sistem. Dodatni pokretač u sredini se ponaša poput centralnih zvučnika koji su sakriveni iza AT (akustički transparentnog) ekrana koji se nalazi u bioskopima. Sa tri pokretača i dva sabvufera koji se nalaze na bočnim stranama, AF9 stvara bogato zvučno polje.

Takođe, AF9 poseduje i režim centralnog zvučnika koji omogućava Acoustic Surface Audio+ da bude korišćen kao centralni zvučnik sistema kućnog bioskopa. Nova opcija X-Wide Angle televizora ZF9 LCD omogućava da slika zadrži kvalitet bez obzira na ugao gledanja. Zajedno sa X-Motion Clarity, koji smanjuje zamagljenje usled pokreta bez žrtvovanja osvetljenja ekrana, pomaže da ZF9 prebrodi uobičajene izazove sa kojima se suočavaju LCD paneli.

Pročitajte i:  Samsung OLED televizori za produktivne poslovne sastanke

I jedna i druga serija televizora AF9 i ZF9 baziraju se na operativnom sistemu Android TV. Televizori poseduju funkciju pretrage korišćenjem glasa, imaju ugrađenu Chromecast liniju digitalnih plejera uz pomoć koje sadržaj može jednostavno da se strimuje sa pametnog telefona ili tableta na televizor, kao i pristup Google Play platformi. Kompanija Sony će naknadno objaviti informacije o datumu kada će MASTER serija biti dostupna u Evropi.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,