Top50 Glas publike

Sony najavljuje PlayStation Stars, program lojalnosti za igrače

Sony dodaje besplatne nagrade i program lojalnosti za igrače pod nazivom PlayStation Stars.

PCPress.rs Image

Kasnije ove godine, biće dostupan u regionima širom sveta

Program će biti pokrenut “kasnije ove godine”, rekla je kompanija, iako su specifični detalji o vremenskom okviru objavljivanja ostali u tajnosti. Igrači mogu da koriste PlayStation Stars da bi zaradili nagrade kroz ispunjavanje zadataka, nazvanih „kampanje“, kao što je trošenje vremena na određeni naslov ili rad na dostignućima u igri. „Stvarno osećamo da je ovo najbolje vreme da pokrenemo ovu vrstu programa, u smislu da imamo najzdraviju bazu igrača, PlayStation 5 je očigledno ogroman uspeh i zaista smo želeli da uradimo nešto što može da poštuje i proslavi istoriju PlayStation-a, a sada je najbolje vreme za to“, rekla je Grejs Čen, potpredsednica mrežnog oglašavanja, lojalnosti i licencirane robe.

„Želeli smo da napravimo program koji poštuje to putovanje i ulogu koju je PlayStation možda imao u nečijem životu. Želeli smo da to uradimo na način koji samo PlayStation može”. Program je nazvan po zvezdama jer se Sony-ju svidela njihova konotacija da je nevezan i neograničen, što je u skladu sa sloganom PlayStation-a da „igra nema granica“. Kasnije ove godine, biće dostupan u regionima širom sveta, uključujući Aziju, Ameriku, Evropu i još mnogo toga. PlayStation Stars neće biti konkurent Xbox Game Pass-u, Microsoftovoj usluzi pretplate na video igre, i da je program namenjen i novim i veteranskim igračima. „To je korisno za sve igrače. Očigledno, za igrače koji su dugo bili sa PlayStation-om i koji su bili na ovom putu sa nama, želimo da budemo u mogućnosti da ih prepoznamo i nagradimo na različite načine, ali biće mnogo aspekata u vezi sa ovim programom koji će novi kupci će takođe uživati“, rekla je Čen.

Pročitajte i:  Sony lansirao novi Walkman, 44 godine nakon originala

Svi igrači će zaraditi bodove lojalnosti koji se mogu iskoristiti za sredstva PlayStation Network novčanika (i na taj način razmenjeni za predmete vredne pravog novca). Igrači koji su takođe pretplaćeni na Sony PlayStation Plus onlajn uslugu će zaraditi dodatne poene za trošenje u PlayStation Store-u, što je pogodnost koju će oni koji nisu pretplatnici propustiti. Igrači mogu iskoristiti bodove za samostalne igre, dodatni sadržaj i posebno tematske kolekcionarske predmete u katalogu nagrada. Sony planira da vremenom doda nove nagrade, kampanje i kolekcionarske predmete. Iako je Sony bio nejasan u vezi sa detaljima o programu, rekao je da će postojati mesečna kampanja za prijavljivanje koja nagrađuje korisnike za igranje najmanje jedne igre, kao i druge kampanje za osvajanje turnira i zaradu određenih trofeja. Druge kampanje mogu tražiti od igrača da igraju određenu igru na mreži. PlayStation-ova najava odražava veći pomak u sferi zabave ka modelima pretplate i inicijativama koje su okrenute potrošačima.

Kako širok spektar zabavnih usluga prelazi na pretplatu, lojalnost se pojavljuje kao kritična metrika. Podsticanjem igrača da se redovno prijavljuju i čineći svoje članstvo vidljivijim, Sony će verovatno poboljšati zadržavanje i lojalnost brendu. Pokazaće se ključnim tokom perioda u kojem će inflacija i ekonomska depresija smanjiti potrošnju potrošača na igre. Kao deo PlayStation Stars-a, prvi igrač koji dostigne platinu — dovršavajući sva dostignuća u igri — u naslovu blokbastera u lokalnoj vremenskoj zoni takođe će dobiti nagradu, sprečavajući druge da je osvoje. Druga vrsta nagrade koju Sony nudi su digitalni kolekcionarski predmeti, koji su 3D renderovani prikazi stvari poput figurica likova iz video igara i prošlih Sony uređaja. Neki će biti izuzetno retki i teško ih je nabaviti. Oni nisu nezamenljivi tokeni, iako su takođe digitalni i kolekcionarski. To neće biti NFT i ne možete trgovati njima.

Pročitajte i:  Microsoft će podići cene igara 2023. godine

Izvor: Washingtonpost

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,