Top50 Glas publike

Sony navodno isporučuje četiri miliona PS5 konzola manje nego što se očekivalo

Sony je smanjio proizvodnju PlayStation 5 konzole za četiri miliona jedinica, pa se sada očekuje da će proizvesti oko 11 miliona konzola do kraja marta.

PCPress.rs Image

Problemi u proizvodnji?

Sony je smanjio proizvodnju PlayStation 5 za četiri miliona jedinica, pa se sada očekuje da će proizvesti oko 11 miliona uređaja do kraja marta, navodi se u novom izveštaju Bloomberga. Bloomberg je ranije izveštavao da je Soni planirao da poveća proizvodnju na oko 10 miliona jedinica do kraja decembra, ali sada se ispostavilo da je kompanija naišla na probleme u proizvodnji.

Sistem-na-čipu PS5 konzole, osnovna komponenta koju je dizajnirao AMD, navodno predstavlja poseban problem, pošto su kapaciteti dozvoljavali proizvodnju od samo 50 procenata projektovanih količina u jednom trenutku. Iako se ta cifra popravlja, prema Bloombergu, proizvodnja „tek treba da dostigne stabilan nivo“.

Revidirana cifra je i dalje znatno iznad onoga što je rečeno da je Sony prvobitno planirao za lansiranje PS5. Pandemija COVID-19 je, međutim, naterala kompaniju da poveća svoje prognoze, jer je industriji igara naglo rasla popularnost.

Pročitajte i:  Gejming industrija i kriza za praznike

Sony u sredu održava online PS5 događaj na kome će verovatno otkriti konačnu cenu i datum izlaska konzole, koja se isporučuje u dve varijante: jedna sa disk jedinicom i druga bez. Dok se ne potvrde informacije o cenama, biće teško nagađati da li će Sony imati dovoljno ponude da zadovolji potražnju.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,