Top50 Glas publike

Sony ne može da napravi dovoljno senzora za kamere

Sony se svim silama bori da ispuni obaveze prema narudžbama za senzore za kamere. Iako je broj proizvedenih telefona iz godine u godinu relativno stabilan, oni u sebi sadrže sve više kamera, pa je prema tome i broj narudžbina za senzore višestruko povećan.

PCPress.rs Image

Kao najveći proizvođač tih senzora na svetu, Sony drži više od polovine tržišta i snabdeva neke od najvećih proizvođača telefona. Između ostalog, njihovi senzori se nalaze i u svim novijim iPhone modelima. Već drugu godinu, Sony-jeve fabrike senzorskih čipova rade 24/7 i tokom prazničnih dana. Uprkos tome, ne uspevaju da da naprave dovoljno čipova da zadovolje potražnju. Kompanija je stoga uložila i značajnu količinu novca u povećanje svojih proizvodnih kapaciteta, ali će oni biti operativni tek 2021. godine.

Međutim, direktor Sony Semiconductor Solutions Group, Terusši Šimicu, već je najavio da ni ti prošireni kapaciteti neće biti dovoljni, jer se u poslednje vreme situacija dramatično promenila. Zbog toga se on unapred izvinjava kupcima jer je ubeđen da neće moći da na vreme isporuče sve naručene senzorske čipove.

Pročitajte i:  Poznat datum kada će Apple morati da pređe na USB-C standard

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,