Top50 Glas publike

Sony neće nastaviti sa razvojem DSLR aparata

Nakon što su modeli Sony Alpha Rumors, A68, A99 II i A77 II uklonjeni sa Sony-jevog web sajta, izgleda da kompanija postepeno prekida prodaju i svog DSLR aparata sa A-nosačem. Bilo je prilično jasno da Sony više nije zainteresovan za izradu DSLR-ova, jer je poslednji najavljeni model A99 II od 42 megapiksela izašao još 2016. godine.

Sony neće nastaviti sa razvojem DSLR aparata.

Kamere bez ogledala sve više dominiraju

Jedina Sony-jeva nedavna najava je adapter koji bi vlasnicima E-mount kamera omogućio upotrebu A-mount sočiva. U poslednje vreme Sony je drastično poboljšao karakteristike i broj svojih modela bez ogledala, kako u kategorijama sa punim kadrom, tako i u onim sa APS-C senzorima. To je rezultovalo modelima poput 61-megapikselnog A7R IV modela visoke rezolucije, 12-megapikselnog A7S III modela za video snimanje i hibridnog 50-megapikselnog A1 koji je dobar u svemu.

U isto vreme, rivali poput Canon-a napravili su velike korake sa modelima bez ogledala poput EOS R5, istovremeno se udaljavajući od DSLR proizvoda. Srećom, korisnici imaju razloga za radovanje tokom sledeće godine, jer stižu novi modeli, uključujući moguće izdanje Sony A7 IV, plus nove uzbudljive kamere koje dolaze od Nikon-a, Canon-a i drugih.

Pročitajte i:  Microsoft će podići cene igara 2023. godine

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: