Sony objavio Xperia 5 II sa 120Hz ekranom i gejming unapređenjima

Mlađi brat veoma visokog i vrlo skupog Xperia 1 II telefona se pojavio na tržištu. Xperia 5 II je noviji i jeftiniji, sa nekoliko unapređenja. Cena je 950 dolara, a Sony je po prvi put u svoj telefon stavio panel sa visokim osveženjem od 120Hz. Sony je iz nekog razloga odlučio da telefon krene da isporučuje tek 4. decembra, a kao i drugi flagship uređaji, podržavaće 5G.

PCPress.rs Image

Sony za gejming?

Iako sa standardnim Sony-jevim odnosom strana – 21:9, sa 6.1 inča manji je nego drugi današnji uređaji. Kao i druge premium telefone nove generacije prate ga već standardne hardverske karakteristike – Snapdragon 865, 4000 mAh baterija, i 120Hz panel ekrana. Kompanija je ostavila prednje dual stereo zvučnike kao i ulaz za slušalice. Međutim, nema bežičnog punjenja.

Kada su kamere u pitanju, Xperia 5 II ima sada već standardne 3 kamere na poleđini. Sony-jev fokus na fotografiji znači da su ti objektivi ekvivalenti 35mm žižne daljine – 16mm, 24mm, 70mm. Iz Sony-ja tvrde da je ovo prvi uređaj koji će moći da snimi slow-motion u 120FPS 4HDR rezoluciji, a poznajući dosadašnji rad kompanije, mogu se očekivati i dodatne mogućnosti kontrole fotografisanja i videa. Takođe, Xperia 5 II će imati autofokus za koji se navodi da je najbolji u klasi.

PCPress.rs Image

Kao kompanija koja je naklonjena gejmingu, Sony je ove godine ubacio i game enhancer koji sada ima i neke vrlo korisne funkcije. Sa tim unapređenjem, možete zaključati osveženje ekrana, motion blur ali i brzinu odziva dodira. Uz to, postoji i opcija da kada je telefon na punjaču, a igrate igru, možete da namestite da energiju crpi direktno iz USB-C kabla, bez punjenja baterije. To smanjuje toplotu i zagrevanje, ali i produžava život baterije. Takođe se navodi da je dodato i hlađenje od grafena koje bi trebalo da odvodi toplotu od glavne ploče uređaja.PCPress.rs Image

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,