BIZIT 2022

Sony planira da dovede PlayStation Now na mobilne telefone

Microsoft nije bio jedini veliki proizvođač konzola koji se nadao da će svoje igre doneti na telefone. Sony je navodno planirao mobilno proširenje PlayStation Now-a već 2017. godine. Usluga bi u početku emitovala preko 450 PS3 igara, a zatim bi nastavila sa PS4 naslovima.

Sony planira da dovede PlayStation Now na mobilne telefone

Hibrid PlayStation Now-a i PlayStation Plus-a početkom 2022. godine

Apple je pomenuo proširenje PlayStation Now-a kao što je bilo u ranim fazama razvoja Apple Arcade-a. Pod uslovom da je Apple-ova analiza bila tačna, nejasno je zašto Sony još uvek ne strimuje igre vlasnicima pametnih telefona. Hibrid PlayStation Now-a i PlayStation Plus-a navodno bi trebalo da se pojavi u proleće 2022. godine, ali relevantne glasine ne pominju mobilni pristup.

Sony možda nije želeo da testira Apple-ove politike koje efikasno blokiraju aplikacije za igre u cloud-u. Microsoft je morao da koristi web da bi zaobišao to ograničenje. Postoje i poznati tehnički izazovi, kao što je prilagođavanje naslova fokusiranih na gamepad ekranima osetljivim na dodir ili obezbeđivanje pouzdanih tokova na mobilnim vezama. U svakom slučaju, ovo sugeriše da je Sony barem razmatrao ambiciozniju verziju PlayStation Now-a od usluge koju vidite danas.

Pročitajte i:  Sony najavljuje PlayStation Stars, program lojalnosti za igrače

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,