Sony povlači odluku o zatvaranju PS3 i Vita prodavnica

Sony je odustao od svoje odluke da ovog leta zatvori PlayStation Store za PS3 i PS Vita. U doglednoj budućnosti moći ćete da kupujete igre putem digitalnog izloga na tim konzolama. Međutim, kompanija će zatvoriti PSP prodavnicu 2. jula. Posle tog datuma i dalje ćete moći da preuzmete bilo koje PSP igre koje ste prethodno kupili.

PCPress.rs Image

Nastavlja se funkcionisanje PS3 prodavnice

Predsednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainment Jim Ryan napisao je u postu na blogu da je, nakon razmišljanja o planiranom zatvaranju prodavnica PS3 i Vita, jasno da je Sony doneo pogrešnu odluku. Sa ponosom, Sony je objavio da će prodavnice i dalje raditi. Ryan je rekao da je Sony u početku odlučio da ugasi prodavnice iz nekoliko razloga, uključujući mogućnost da se više usredsredi na platforme na kojima većina njegovih korisnika trenutno igra igre, poput PlayStation 4 i PS5.

Sony je uradio istraživanje i zaključio da su mnogi igrači i dalje zainteresovani da nastave sa kupovinom klasičnih PS3 i PS Vita igara, tako da je rešenje da njihove prodavnice ostane u dogledno vreme funkcionalne. Potez zatvaranja PlayStation Store-a za PS3 i Vita naišao je na reakciju mnogih obožavalaca. Nemoguće je igrati mnoge igre PS3 ili Vita na PS4 ili PS5, osim ako nisu na PlayStation Now-u ili su ponovo objavljene na PS4. To je dovelo do zabrinutosti da mnoge igre više neće biti dostupne za kupovinu bilo gde ako se prodavnice uklone. Odluka kompanije Sony takođe je iznenadila programere Vita, koji su se suočili sa žurbom da završe igre da bi ih objavili pre zatvaranja prodavnice ili u potpunosti odustali od projekata.

Pročitajte i:  Broj PS4 konzola u upotrebi jednak je broju PS5 konzola

Izvor: Engadget

 

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: