Top50 Glas publike

Sony predstavio novi kompaktni fotoaparat RX100 VII

Kompanija Sony predstavila je novi dodatak svojoj seriji RX fotoaparata – novi RX100 VII (model DSC-RX100M7). Koristeći tehnologije koje su razvijene za fotoaparat punog formata bez ogledala Alpha 9, RX100 VII postiže nove nivoe performansi u kompaktnom fotoaparatu, i za fotografije i za video snimke, inspirišući korisnika da se oseća sigurnim, dok u svom džepu nosi profesionalni fotoaparat za spontano svakodnevno snimanje.

PCPress.rs Image

Model RX100 VII poboljšan je novorazvijenim Exmor RS CMOS senzorom tipa 1.0 i BIONZ X procesorom poslednje generacije. Ova kombinacija donosi nove nivoe performansi autofokusa i postiže brzine koje su prethodno bile moguće samo kod fotoaparata Alpha 9. Fleksibilnost snimanja obezbeđena je zum objektivom ZEISS Vario-Sonnar T*24-200mm F2.8-4.5, koji čini model RX100 VII višenamenskim izborom svih korisnika, od entuzijasta do profesionalaca, i za sve vrste scenarija snimanja.

Novi standard AF performansi u kompaktnom fotoaparatu

Model RX100 VII nudi 357 svetski vodećih AF tačaka sa detekcijom faze u ravni fokusa i 425 AF tačaka sa detekcijom kontrasta. Osim toga, zahvaljujući novoj optimizovanoj kontroli pogona objektiva, realizovano je najbrže svetsko vreme AF akvizicije od 0.02 sekunde. Veliki skok u performansama AF/AE praćenja tokom kontinuiranog snimanja znači da fotoaparat izvodi AF/AE kalkulacije do 60 puta u sekundi i snima brze pokrete od 20fps uz AF/AE praćenje, osiguravajući da je svaki trenutak snimljen sa brzim i preciznim fokusom.

PCPress.rs Image

Dodatno, senzor slike realizuje snimanje bez zamućenja koje se prikazuje uživo, čak i u slučaju kontinuiranog snimanja do 20fps, što je isto kao i kod fotoaparata Alpha 9. RX100 VII debituje i sa novim režimom rada, Single Burst Shooting, za savršeno brzo snimanje do 90fps u JPEG/RAW formatu uz upotrebu Anti-Distorsion zatvarača. Single Burst Shooting omogućava fotografu da kadrira brzu akciju i snima je kao da pravi jednu fotografiju, ali fotoaparat će zapravo isporučiti 7 fotografija, snimljenih u 90fps, 60fps ili 30fps, tako da korisnik može da odabere savršen trenutak.

Prvi put jedan kompaktni fotoaparat (RX100 VII) poseduje napredne funkcije Real-time Tracking i Real-time Eye AF. Real-time Tracking koristi najnoviji algoritam kompanije Sony koji uključuje prepoznavanje objekata na osnovu veštačke inteligencije kako bi se osiguralo da subjekti mogu da budu snimljeni sa velikom preciznošću, čak i preko touch panela na zadnjem ekranu. Funkcija Real-time Eye AF, najnovija verzija priznate Sony Eye AF tehnologije, koristi prepoznavanje objekata zasnovano na veštačkoj inteligenciji za detekciju i obradu podataka o oku u realnom vremenu, što rezultira unapređenom preciznošću, brzinom i performansama Eye AF praćenja ljudi i životinja, omogućavajući fotografu da se koncentriše isključivo na kompoziciju.

PCPress.rs Image

Snimanje filma

Kompaktne i lagane karakteristike fotoaparata RX100 VII (od približno 302g / 102mm x 58mm x 43mm) omogućavaju da se nosi svuda i montira na mestima gde veći fotoaparati ne mogu. Njegova mala veličina protivreči mnoštvu profesionalnih mogućnosti za snimanje filmova koje su savršene za snimanje u pokretu, kao što je vlogovanje:

  • 4K snimanje filmova sa punim očitavanjem piksela i bez spajanja piksela pri visokim brzinama bita XAVC S™;
  • Real-time Tracking i Real-time Eye AF za video zapise;
  • Aktivan 4K SteadyShot sistem za stabilizaciju slike koji je 8 puta efikasniji od standardnog 4K SteadyShot sistema;
  • Integrisani ulaz za mikrofon;
  • Hybrid Log-Gamma (HDR) profil fotografije i širok prostor boja S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3/S-Log3;
  • Kompatibilnost sa režimom Movie Edit add-on iz mobilne aplikacije Imaging EdgeTM za stabilizaciju prilikom snimanja i uređivanje filmova;
  • Snimanje filmova u vertikalnoj poziciji;
  • Kontinuirano snimanje za zapanjujuće time-lapse video zapise;
  • Snimanje u režimu Super Slow Motion brzinom do 1000fps;
  • Flip ekran od 180-stepeni za jednostavnu upotrebu tokom vlogovanja.

PCPress.rs Image

Cena i dostupnost

Modeli RX100 VII i LCJ-RXK biće dostupni u Evropi od avgusta 2019. godine po ceni od oko 1300 evra i 85 evra. Različite ekskluzivne priče, video zapisi i uzbudljivi novi sadržaji snimljeni najnovijim fotoaparatima i drugim proizvodima kompanije Sony, mogu se naći na www.sony.rs. Evropski centar za fotografije kompanije Sony dostupan je na 22 jezika i sadrži detalje o proizvodima, konkursima i ažuriranoj listi događaja kompanije Sony u svakoj zemlji.

Facebook komentari:
SBB