PC Press - Telefoni, leto 2020

Sony PS4 je druga najprodavanija Playstation konzola

PlayStation 4 je postala druga Sony konzola po broju prodatih primeraka, prestigavši originalni PlayStation, koji je prodat u 102.5 miliona primeraka. Sony je objavio da je u ovom kvartalu prodao 2.8 miliona PS4 konzole (uključujući i PS4 Pro), što u ukupnom broju iznosi 102.8 miliona primeraka. Ipak, prvo mesto za sada ostaje nedostižno, a drži ga PS2 sa 155 miliona primeraka. PS3 je najlošije rangirana, sa 87.4 miliona prodatih primeraka.

To se može zaključiti i po konstantnom opadanju broja prodatih primeraka, što je siguran pokazatelj da se PlayStation 4 polako ali sigurno bliži kraju svog životnog ciklusa. Takođe, i profit koji Sony ostvaruje od ove konzole je u padu i on je za 17 procenata manji nego prošle godine. Sony očekuje da će na kraju godine prodaja PS4 biti za 1.5 miliona primeraka manja od prvobitno procenjene.

Očekuje se da ni sezona praznika neće biti toliko dobra kao prethodna, s obzirom da je Sony najavio PS5 za prazničnu sezonu 2020. godine. Kompanija procenjuje da će ove godine fokus biti na kupovini PS4 igara, a ne na samim konzolama, s obzirom da će PS4 igre biti kompatibilne sa budućom PS5 konzolom.

Pročitajte i:  Nintendo za sledeću godinu priprema 4K Switch konzolu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: , , , ,