Sony PS5 možda ponovo donosi kertridže na konzole

Sony je popunio patentnu prijavu koja opisuje Playstation 5 sa izmenjivim SSD kertridžima. Oni za sada postoje samo u renderima koje je Sony priložio uz patentnu prijavu, ali ukazuje da kompanija planira da ponudi sopstvene izmenjive SSD-ove uz PS5. Na renderima se vidi informacija da bi kertridži mogli da imaju kapacitet između 1 TB i 3 TB.

PCPress.rs Image

Prema prijavi, slot za ove izmenjive SSD-ove će biti lako pristupačan, što ukazuje da će vlasnici PS5 konzola moći da ih imaju više i da ih lako menjaju. Drugim rečima, više neće biti potrebe da se brišu stare igre da bi se na disk stavile nove, već će biti dovoljno da se dokupi i zameni kertridž u konzoli.

Sony je već demonstrirao brzinu svojih SSD-ova ugrađenih u PS5, koji će obezbediti najveću razliku u performansama u odnosu na PS4, odnosno mnogo brže, skoro trenutno učitavanje igara. Ako se Sony odluči da zadrži ovu varijantu u finalnoj verziji konzole, korisnici će moći da kupe jeftiniju verziju sa manje prostora za smeštaj podataka, pri čemu će kasniji upgrade biti potpuno bezbolan.

Pročitajte i:  Sony objavio zvučnik za vrat

Benefiti za Sony su jasni. Kompanija bi mogla da napravi sopstvenu storidž platformu koja obezbeđuje brze i pouzdane performanse, ali istovremeno bi otvorila i novo tržište jer bi pored konzola mogla da zasebno prodaje i SSD-ove. To bi sve na duži rok doprinelo povećanju prihoda od hardvera.

Izvor: Tom’s Guide

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,