Sony PS5 verovatno sa ograničenim brojem po izlasku na tržište

Ne očekuje se da će Sony odložiti izlazak PlayStation 5 planiran za ovu prazničnu sezonu, prema novom izveštaju Bloomberg-a, ali verovatno će biti na raspolaganju manje uređaja nego što je bilo za PS4 u 2013.

PCPress.rs Image

Sony je najavio da planira isporuku od pet do šest miliona jedinica do kraja marta sledeće godine, dok je prodao 7,5 miliona PS4 konzola u ekvivalentnom periodu lansiranja, čak i sa odloženim izlaskom u Japanu.

Pandemija nije razlog

Razlog, prema navodima Bloomberg-a, ima manje veze sa pandemijom COVID-19 i više veze s onim što Sony očekuje od mašine u pogledu potražnje. Na PS5 se gleda kao na tehnički ambiciozniju mašinu od svog prethodnika i kao takav verovatno će diktirati višu cenu na dan objavljivanja, što će rezultirati manjim brojem kupovina. Dok je PS4 lansiran za 399 dolara bez velikih gubitaka za Sony, jedan analitičar rekao je za Bloomberg da misli da PS5 i Xbox Series X mogu koštati 450 dolara kao deo strategije loss-leader.

Masovna proizvodnja PS5 prema navodima počinje u junu po rasporedu. To sugeriše da otkrivanje samog kućišta konzole, čiji je dizajn još uvek dobro čuvana tajna uprkos tome što je Sony otkrio specifikacije PS5 i njegovog džojpeda, ne može biti predaleko. Jednom kada sistem krene u proizvodnju, biće veoma teško obuzdati curenje informacija. Najava džojpeda smatra se da je stigla ranije jer su programeri već imali pristup tome.

Pročitajte i:  DBrand povukao PS5 Darkplate iz prodaje nakon Sony-jeve pretnje tužbom

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , ,