Sony vrlo blizu kupovine striming platforme Crunchyroll za milijardu dolara

Sony je vrlo blizu završetka kupovine striming kompanijeCrunchyroll, koja pušta japanske anime za milijardu dolara, javlja Nikkei Asia. Taj sajt prenosi da Sony pregovara o ekskluzivnim pravima za tu striming uslugu i njihovih 3 miliona pretplatnika. Prema izvorima sajta Nikkei Asisa, dogovor je u poslednjoj fazi, a iako cena nije javno saopštena pretpostavka je da kompanija vredi oko 957 miliona dolara.

PCPress.rs Image

Anime na ceni

Crunchyroll drži američki telekomunikacioni div AT&T i prema određenim navodima, već neko vreme pokušava da proda tu uslugu, time pokušavajući da umanji svoj dug za koji se navodi da je oko 150 milijardi dolara. Spekuliše se da je AT&T još letos pokušao Sony-ju da proda Crunchyroll, ali da japanska kompanija tada to odbila, jer je cena bila previsoka. Trenutno AT&T nudi deo anime sadržaja iz Crunchyroll-a kroz HBO Max pretplatu ali i kao posebnu pretplatu u okviru Crunchyroll-a, za 8 dolara mesečno.

PCPress.rs Image

Iz perspektive japanske kompanije, akvizacijom tog striming servisa Sony bi postao glavni isporučilac anime sadržaja i pojačao svoju poziciju na tržištu zabave, na prostoru gde dominiraju striming servisi poput Netflix-a i Hulu-a.

Pročitajte i:  Sony napravio soundbar za PS5 i Xbox Series X

Izvor: theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: