Top50 Glas publike

Sony zatvara PS3, PS Vita i PSP digitalne prodavnice

Sony je potvrdio da vlasnici starih konzola, PS3, Vita i PSP, uskoro neće više biti u mogućnosti da kupuju igre u digitalnoj prodavnici. Na jednoj od stranica za podršku kompanije, navedeno je da će PlayStation Store za PSP i PS3 biti zatvoren 2. jula, a za Vita-u 27. avgusta.

sony

 

Ukoliko ste vlasnik neke od ovih konzola, ipak ne morate previše da brinete. Suštinski ovo znači da nećete moći da kupujete nove igre, ali sav ranije kupljeni materijal (igre i video sadržaji) i dalje će biti dostupan za preuzimanje na tim uređajima. Pored toga, i dalje će moći da se iskoriste PlayStation Plus vaučeri za igru.

Međutim, moramo da navedemo i da igranje na ovim konzolama nakon pomenutih datuma donosi izvesna ograničenja. U igrama koje su kupljene, nakon pomenutih datuma više neće biti moguća in-game kupovina, kao ni sredstva koja se eventualno nalaze u PSN wallet-ima.

Kompanija je rekla da je odluka doneta jer su u pitanju davno prevaziđene konzole. Zatvaranjem ovih digitalnih prodavnica svi kompanijski resursi moći će da se fokusiraju na PlayStation Store za PS4 i PS5 konzole, kako bi se na njima pružio maksimalan ugođaj korisnicima

Pročitajte i:  Sony ulazi u metaverzum

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,