Soroš poziva Zakerberga da ode iz Facebook-a

Džordž Soroš, milijarderski finansijer, poziva šefove Facebook-a Marka Zuckerberga i Šeril Sandberg da napuste Facebook. Ova reakcija izazvana je odlukom izvršnih direktora ove kompanije da odbiju brisanje političkih oglasa, i da će tako pomoći u ponovnom izboru Donalda Trampa za predsednika.

Džordž Soroš protiv Facebooka

Zakerberg i Donald Tramp

Soroš u svom pismu FT-u napominje i da je Zuckerberg na neki način angažovan i ima dogovor o uzajamnoj pomoći sa Donaldom Trampom kome će pomoći da ponovo bude izabran za predsednika. On dalje kaže da ne treba Facebook da čeka vladine uredbe o političkom oglašavanju, već da odmah ukinu takvu praksu. Na kraju je još jednom napomenuo kako Mark Zuckerberg i Šeril Sandberg treba da daju otkaze i odu iz kompanije, i da je to jedini normalan sled okolnosti.

facebook redizajn news feed novi izgled

Facebook protiv Soroša

U novembru 2018. godine, kompanija Facebook priznala je da je angažovala PR firmu koja će protiv njihovog ljutog kritičara Džordža Soroša voditi kampanju u javnosti. Tako se do danas nastavlja neprijateljstvo između njih i česte kritike. Činjenica je da Facebook shvata uticaj takvih optužbi, pogotovo jer dolaze od nekoga ko je izuzetno uticajan u svetu, i da mora da poradi na tome.

Pročitajte i:  Facebook se bori da isprati „neviđeni“ saobraćaj

Mark Zuckerberg je na drugoj strani zauzet pregovorima sa Evropskom komisijom, sa kojom ove nedelje ima sastanke. Potrebno je da se poslovanje kompanije Facebook uskladi sa evropskom regulativom o privatnosti korisnika, oglašavanju i još mnogo toga, kao i da je potrebno suočavanje sa mnogim izazovima koji nailaze, a tiču se isključivo korisnika.

Izvor: BBC

Facebook komentari:PC Press Hosting 2020
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.