Prestigio-ASBIS

Soroš poziva Zakerberga da ode iz Facebook-a

Džordž Soroš, milijarderski finansijer, poziva šefove Facebook-a Marka Zuckerberga i Šeril Sandberg da napuste Facebook. Ova reakcija izazvana je odlukom izvršnih direktora ove kompanije da odbiju brisanje političkih oglasa, i da će tako pomoći u ponovnom izboru Donalda Trampa za predsednika.

Džordž Soroš protiv Facebooka

Zakerberg i Donald Tramp

Soroš u svom pismu FT-u napominje i da je Zuckerberg na neki način angažovan i ima dogovor o uzajamnoj pomoći sa Donaldom Trampom kome će pomoći da ponovo bude izabran za predsednika. On dalje kaže da ne treba Facebook da čeka vladine uredbe o političkom oglašavanju, već da odmah ukinu takvu praksu. Na kraju je još jednom napomenuo kako Mark Zuckerberg i Šeril Sandberg treba da daju otkaze i odu iz kompanije, i da je to jedini normalan sled okolnosti.

facebook redizajn news feed novi izgled

Facebook protiv Soroša

U novembru 2018. godine, kompanija Facebook priznala je da je angažovala PR firmu koja će protiv njihovog ljutog kritičara Džordža Soroša voditi kampanju u javnosti. Tako se do danas nastavlja neprijateljstvo između njih i česte kritike. Činjenica je da Facebook shvata uticaj takvih optužbi, pogotovo jer dolaze od nekoga ko je izuzetno uticajan u svetu, i da mora da poradi na tome.

Pročitajte i:  Tinejdžeri ne vole metaverzum i ne koriste VR

Mark Zuckerberg je na drugoj strani zauzet pregovorima sa Evropskom komisijom, sa kojom ove nedelje ima sastanke. Potrebno je da se poslovanje kompanije Facebook uskladi sa evropskom regulativom o privatnosti korisnika, oglašavanju i još mnogo toga, kao i da je potrebno suočavanje sa mnogim izazovima koji nailaze, a tiču se isključivo korisnika.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,