Space X i Tom Cruise: Prvi film iz kosmosa

Tom Cruise bi uskoro zbog umetnosti trebalo da se zaputi u kosmos, a uz pomoć kompanije Space X. Novi akcioni film snimaće se daleko od Zemlje, a iz agencije NASA je moglo da se čuje da će u filmskom projektu učestvovati i Internacionalna svemirska stanica.

PCPress.rs Image

 

Prvi film u svemiru?

Upućeni tvrde da nije u pitanju još jedan Mission: Impossible film, te da iza novog filma ne stoji ni jedan filmski studio, budući da je projekat još uvek u ranim fazama razvoja. Cruise i SpaceX su saradnju već započeli, a rezultat tog spoja bi mogao da bude prvi film koji je snimljen u svemiru.

Ovo nije prvi put da se glumac bavi radnjom koja se dešava u kosmosu, te je 2003. godine planirao priču u kojoj je trebalo da učestvuje i James Cameron. Tom prilikom je sklopljen ugovor sa ruskom svemirskom agencijom, te je planirano da se umetnici na filmski set zapute raketom Soyuz. Projekat na kraju nije zaživeo, ali je poslužio kao inspiracija za budućnost.

Pročitajte i:  NASA planira misiju Artemis I u februaru 2022. godine

PCPress.rs Image

Ostaje da se vidi hoće li se ovoga puta stići do kraja, i hoće li čovečanstvo dobiti prvi film sniman na “vanzemaljskoj lokaciji.”

Izvor: Slash Film

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,