SpaceX počinje sa prodajom Mini Starlink-a

Manji, prenosivi komplet dolazi sa ugrađenim Wi-Fi ruterom i može stati u ranac.

PCPress.rs Image

Kompanija trenutno nudi ograničen broj kompleta

SpaceX je počeo da nudi nekim korisnicima novi Starlink komplet koji je dovoljno mali da stane u ranac. Korisnici mogu da ga nose gde god žele i dobiju pristup satelitskoj internet usluzi kompanije. Starlink Mini će korisnike koštati 599 dolara unapred. To je 100 dolara više od standardnog kompleta. Korisnici će morati da imaju postojeći standardni plan usluge jer mogu dodati Mini Roam uslugu uz dodatnu naknadu od 30 dolara mesečno. Korisnik Starlink-a za rezidencijalne svrhe će morati da plaća ukupno 150 dolara mesečno ako takođe uzme i Mini.

SpaceX je u svojoj poruci naveo da radi na tome da Starlink učini pristupačnijim u celini. Kompanija trenutno nudi ograničen broj Mini kompleta “u regionima sa visokim korišćenjem”. Pre nekoliko dana, izvršni direktor kompanije Elon Musk govorio je o Mini modelu i nazvao ga “sjajnom opcijom niskih troškova”. Takođe, on je naveo da će koštati “oko polovine cene standardnog tanjira za kupovinu i mesečnu pretplatu”.

Pročitajte i:  Preliminarna odobrenja za Starlink u Šri Lanki

Brzine preuzimanja veće od 100 Mbps

Starlink Mini tanjir dolazi sa ugrađenim Wi-Fi ruterom, tako da je ne samo manji od standardne verzije, već mu je potrebno i manje komponenti za pristup internetu. Takođe troši manje energije, ima ulaz za DC napajanje i može postići brzine preuzimanja veće od 100 Mbps. Pored samog tanjira, komplet će uključivati postolje, adapter za cev, napajanje i kabl sa USB-C konektorom na jednom kraju i cilindričnim priključkom na drugom kraju.

Kako je kompanija navela u svojoj poruci, trenutno se lansira samo na odabranim područjima sa visokim korišćenjem. Michael Nicolls, potpredsednik Starlink inženjeringa, rekao je da kompanija ubrzava proizvodnju Mini modela i da će biti dostupan na međunarodnim tržištima uskoro.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *