Top50 Glas publike

Spark i Spike mejl aplikacije kao zamene za Google-ov Inbox

Od juče, 2. aprila, Google-ova omiljena mejl aplikacija Inbox više ne postoji. Korisnici su je voleli jer je pružala drugačiji pristup upravljanja elektronskom poštom sa različitim kategorijama umesto jednog dugačkog popisa, kao što to čini Gmail. Ali pre nego što padnete u očaj, Spark i Spike su dve aplikacije bi mogle da zamene Google-ov Inbox. Ukoliko ne želite alternative, i dalje je tu Gmail na koji je Google prebacivao Inbox funkcije tokom proteklih nekoliko meseci, koje do sada još uvek nisu stigle na Gmail.

PCPress.rs Image

Podudarajući se sa gašenjem Inbox-a, Spark koji je ranije bio dostupan samo na iOS-u i Mac-u, sada je dostupan i na Androidu. Besplatan je za preuzimanje i korišćenje, sa opcijom premijum plana koji uključuje neke jedinstvene opcije. Spark radi sa dobrom listom provajdera, uključujući Gmail, iCloud, Exchange, Outlook, Kerio Connect i IMAP e-mail naloge. U aplikaciju možete da dodate više od jednog naloga i imate pregled mejlova u zajedničkom prikazu ili možete da gledate svaki nalog zasebno.

Pročitajte i:  Kako sakriti Memories u Google Photos

Ono što čini Spark tako atraktivnim je njegova pametna inbox funkcija, koja odvaja e-poštu u kategorije Personal, Notification i Newsletter. Tu je i klasični pregled za one koji preferiraju hronološku listu mejlova.

PCPress.rs Image

Spark takođe uključuje opcije za zakazivanje slanja mejlova, snooze primljenih mejlova kako bi se raščistila gužva u inboxu, uključuje kalendare za brz pristup vašem rasporedu i pinovanim porukama kojima tek treba da se pozabavite. Poslovni korisnici mogu da se prijave za Sparkov premijum servis i koriste Sparkove opcije za timove. Timovi mogu da komentarišu, prosleđuju drugim članovima ili da sastavljaju mejlove sa funkcijom za Google Docs.

Spike je relativno nova aplikacija za e-poštu koja radi na iOS-u, Android-u, Windows-u, Mac-u (preuzimanje je na istoj stranici kao i Windows verzija) i na bilo kom veb pretraživaču. Spikeov pristup e-pošti daje vam mogućnost da odbacite tradicionalnu inbox i organizujete poruke na osnovu kontakata – slično kao i aplikacija za ćaskanje kao što je WhatsApp ili Facebook Messenger. Funkcija Chat pokušava da ukloni sva nepotrebna formatiranja i potpise u telu mejla i da prikaže samo ono što vam je potrebno da pročitate u prozoru sličnom chat-u. Ako želite da vaša pristigla pošta bude organizovana kao mejl niz, postoji opcija i za to.

Pročitajte i:  Google Health licencira svoj AI alat za skrining raka dojke medicinskoj firmi

Ostale značajne karakteristike koje nudi Spike su enkriptovani mejlovi (oba korisnika moraju da koriste Spike za ovu funkciju), integracija kalendara, napredno pretraživanje i upravljanje datotekama. Spike radi sa Gmail, Outlook, Exchange, iCloud, Yahoo i IMAP provajderima.

PCPress.rs Image

Sa besplatnim ličnim nalogom, možete da kreirate grupe sa svojim kolegama, drugarima iz odeljenja ili članovima porodice kako bi radili na projektu ili planirali put zajedno. Spike-ova Groups opcija u suštini kreira sobu za ćaskanje, a korisnici besplatnih Spike naloga mogu da koriste do 10 grupa za ćaskanje, dok premijum korisnici dobijaju neograničene sobe za ćaskanje. Chat aspekt Spikea je interesantan u mejlu i verovatno će potrajati.

Međutim, da budimo iskreni, ništa neće zaista zameniti Inbox, ali su ipak Spark i Spike dobre alternative. S obzirom da obe aplikacije nude svoje osnovne funkcije besplatno, nemate šta da izgubite ako probate neku od njih.

Izvor: CNET

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,