Top50 Glas publike

Sphero: Novi robot kompatibilan sa Raspberry Pi

Kompanija Sphero, koja se bavi proizvodnjom robota-igračaka na daljinsko upravljanje, postala je poznata po loptastim robotima za igru i edukaciju, najavila je novi proizvod koji je u vezi i sa Raspberry Pi.

PCPress.rs Image

Novi robot poneo je ime RVR, a sredstva za njegovu proizvodnju prikupljaju se u okviru Kickstarter kampanje, što je neobično budući da se radi o uspešnoj kompaniji, ali je, kako kažu iz Sphero-a, dobar način da se proceni koliko je javnost zainteresovana za proizvode ovog tipa. RVR je namenjen deci, ali i odraslima, a za razliku od prethodnih robota ovaj dozvoljava i periferne načine kontrole preko univerzalnog ulaza koji će omogućavati povezivanje sa Raspberry Pi, web-kamerama, Arduino mikrokontrolerima, spoljašnjom baterijom, ili bilo kojim drugim uređajem koji može da se koristi u okviru projekata za kodiranje.

RVR ima veliki broj senzora, uključujući onaj za detektovanje boja, akcelerometar, senzor za pozadinsko svetlo, IR, magnetometar i žiroskop, što mu omogućava veliki broj samostalnih akcija koje podržava i 4.000mAh baterija koja može da potraje do šest sati. Osnovna funkcija mu je edukativna, pa korisnici mogu da ga programiraju uz pomoć nekoliko programskih jezika, uključujući Java i Python, ili preko prilagođene Edu aplikacije.

Pročitajte i:  Naoružani roboti kao policajci

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,