Spotify ažurira desktop i web aplikacije 

Kako se Spotify širi na svetska tržišta, aplikacija takođe poboljšava i korisničko iskustvo.

PCPress.rs Image

Promene uključuju više kontrola plejlista i preuzimanje muzike

Iako su estetske promene dobrodošle, stvarni naglasci za redovne korisnike uključuju nove alate za plejlistu i dugme za preuzimanje koje vam omogućava da sačuvate muziku i podkaste za offline reprodukciju. Ako ste neko ko voli da pravi kompilacije omiljenih pesama i podkasta, ovo ažuriranje bi moglo da dovede do toga da počnete radije da koristite desktop plejer, nego mobilnu aplikaciju. Kada kreirate listu pesama, sada ćete moći da koristite integrisani search da biste pronašli muziku i podkaste. Takođe možete pisati opise, otpremati slike i vršiti “drag and drop” pesama na postojeće plejliste. Nove kontrole u ​​osnovi olakšavaju izradu plejliste na desktop ili web plejeru.

U međuvremenu, promene u dizajnu uključuju početnu stranicu koja se poklapa sa mobilnom aplikacijom, uz kombinaciju preporučenih plejlista kompanije Spotify i pesama koje često slušate, pojednostavljen sidebar – u kompletu sa alatkom za „search“ – poboljšanu „Library“ sa novim filterima koji će vam pomoći da sortirate muziku i podkaste i osvežene stranice profila koje dodaju vaše omiljene umetnike i numere. Dodatna podešavanja uključuju mogućnost uređivanja queue-a i prikazivanja „recently played“ sadržaja iz desktop aplikacije.

Pročitajte i:  Spotify će potrošiti milijardu dolara za otkup sopstvenih akcija

Za kompaniju koja je napravila revoluciju u načinu na koji pristupamo muzici, Spotify priznaje da je njen desktop i web proizvod bio inferioran u odnosu na mobilnu aplikaciju. Možda je, sa više ljudi koji slušaju kod kuće, umesto na putu na posao, kompanija bila primorana da obrati pažnju na svoje računare i web plejere. Bez obzira na razlog promena, zvuči kao da Spotify prepoznaje važnost svojih aplikacija koje nisu mobilne.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: