Spotify dobija sopstveni voice assistant za iOS i Android

Spotify korisnici na iOS i Android platformama dobijaju još jedan način da brzo pokrenu reprodukciju željene pesme. Ovaj audio-streaming servis je upravo objavio sopstveni glasovni asistent koji će korisnicima pomoći u tome. Nakon što korisnik izgovori „Hey, Spotify“, moći će da izgovori ime pesme, izvođača ili liste za reprodukciju koju želi da čuje. To će biti od velike pomoći kada su ruke korisnika zauzete (recimo tokom vožnje automobila).

spotify

Da bi ovo funkcionisalo, Spotify mora da ima dozvolu da koristi mikrofon, što se podešava u voice interaction sekciji u meniju. Za one koji se brinu da će Spotify možda slušati kompletnu komunikaciju korisnika, u politici privatnosti vezano za ovu funkciju, navodi se da servis čuva samo snimanja i transkripcije zadatih upita nakon što se izgovori izraz za aktivaciju glasovnih komandi.

Iako je ovo zgodna i korisna opcija ne smemo da je mešamo sa drugim glasovnim asistentima. Ona nije sistemska, kao što su Siri ili Google Assistant, već radi samo kada je pokrenut Spotify aplikacija. Funkcija je testirana nekoliko nedelja, a sada je spremna da se ponudi svim korisnicima.

Pročitajte i:  Ažuriranje Xbox kontrolera olakšava uparivanje i prebacivanje između uređaja

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,