Spotify ima nove mere za sprečavanje zloupotreba porodičnih paketa

Spotify se već neko vreme bori sa korisnicima koji svoje porodične pakete dele sa prijateljima i rođacima koji ne žive na istoj adresi, čemu želi da stane na put, a uz pomoć novih mera kojima se utvrđuju lokacije korisnika.

PCPress.rs Image

Tako servis od vlasnika paketa, te drugih članova, zahteva da žive na istoj adresi, što će se od sada potvrđivati tako što će se od korisnika povremeno tražiti da verifikuju svoje adrese. Ovo nije prvi put da kompanija pokušava da spreči zloupotrebe, pa je tako 2018. od korisnika traženo da potvrde svoje GPS koordinate, sa čime se brzo prestalo budući da je praksa izazvala zabrinutost u vezi sa bezbednošću korisničkih podataka. Nova metoda je manje invazivna, pa se pretpostavlja da je tu da ostane.

PCPress.rs Image

Porodični paket košta 15 dolara, te ima prostora za šest korisnika, ali samo u slučaju da žive na istoj adresi. Tako će novi nalozi svoje adrese verifikovati preko Google Maps, a Spotify će s vremena na vreme tražiti da se proces ponovi. U slučaju da se kriterijumi ne ispune servis ima pravo da suspenduje ili ukine nalog, a zbog toga što su dosadašnje zloupotrebe dovele do velikih novčanih gubitaka, budući da pojedinačni nalozi koštaju 10 dolara mesečno. Tako bi korisnici mogli da se okrenu servisima poput Apple Music-a ili čak Tidal-a koji još uvek ne traže verifikaciju adrese, što bi opet moglo da utiče na smanjenje prihoda kada je Spotify u pitanju, pa ostaje da se vidi na koje će načine kompanija sprečiti odliv korisnika.

Pročitajte i:  Ray-Ban Meta Smart naočare dobijaju video pozive 

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,