Top50 Glas publike

Spotify testira video podkaste

Prema izvoru bliskom kompaniji, Spotify će dozvoliti da dve YouTube zvezde Zane Hijazi i Heath Hussar, voditelji Zane i Heath: Unfiltred, postave video koji će pratiti tri Spotify podkast epizode. Polovina publike emisije će videti video snimke. Izvor je rekao The Verge-u da će ova funkcija verovatno stići na ostale podkaste u skoroj budućnosti.

PCPress.rs Image

Iako Spotify nije potvrdio testove, dodavanje video zapisa u podkaste ima smisla. Spotify već prikazuje looping video zapise kreative albuma, a nedavno je kupio i The Ringer koji ima video emisije. Nekoliko ljudi se možda seća da je Spotify imao video snimke, ali ukinuo ih je 2017. Godinu dana kasnije Spotify je nagovestio da će možda omogućiti više fotografija i video zapisa podkastima, ali od tada je ćutao o tim planovima.

Snimci u dnu ekrana

Prema portalu The Verge, slušaoci će u narednom testu znati da li epizoda ima video nakon što kliknu na nju. Snimci će se pojaviti u dnu ekrana. Nastaviće da pušta, čak i ako korisnik zaključa svoj telefon. Reklame će se i dalje prikazivati, ali video će se zamrznuti, a Spotify neće prevoditi video zapise na druge jezike.

Pročitajte i:  Pregled Apple Music bolji ove godine

Potražnja za sadržajem trenutno je ogromna jer je većina korisnika kod kuće, a navike slušanja podkasta se menjaju. Biće zanimljivo videti da li dodavanje videa povećava potražnju i kako dodavanje videa može da utiče na performanse aplikacije.

Spotify je Engadget-u dao svoj standardni odgovor: „U Spotify-ju rutinski sprovodimo brojne testove u cilju poboljšanja korisničkog iskustva koji pružamo. Neki od ovih testova krče put do našeg šireg korisničkog iskustva, a drugi služe samo kao važno učenje. Trenutno nemamo više vesti koje bismo mogli da podelimo.“

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,