BIZIT 2022

Spotify traži od Evropske unije da kontroliše Apple

Emitovanje muzičkih sadržaja pospešuje prodaju muzičkih albuma, te utiče na celokupnu industriju, što je jedan od razloga da Spotify potraži pomoć kako bi sprečio Apple da preuzme monopol u ovoj oblasti. Rešenje se pojavilo u obliku regulative koju je izdala Evropska Unija, a koja za cilj ima da ograniči moć velikih kompanija, te pomogne manjim preduzetnicima.

PCPress.rs Image

Sedam meseci pošto je regulativa najavljena, još uvek nema novih zakona, pa Spotify, te njegov saveznik Deezer, traže da se Unija oglasi po ovom pitanju. U pismu predsedniku Evropske komisije – Jean-Claude Junckeru, zatraženo je da se što pre ratifikuju zakoni o kojima se govorilo, te tako spreči da velike kompanije zloupotrebe svoju prednost, te moć, i ugroze poslovanje platformi poput Spotify-a.

Spotify i Deezer su već neko vreme nezadovoljni što Apple uzima 30% od naknadi za registrovanje na njihove platforme, a kada korisnici registraciju obave preko App Store-a. Iako je Apple taj procenat smanjio na 15%, ostali i dalje nisu zadovoljni, a Spotify optužuje kompaniju da je onemogućila update za njihovu aplikaciju prošle godine, a kako bi eliminisala konkurenciju.

Pročitajte i:  CarPlay u iOS-u 16 omogućava da plaćate benzin direktno sa vaše kontrolne table

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,