TrendMicro

Spremite se za šoping bolji od Black Friday – stiže Prime Day!

SIgurno znate da online prodaja opasno preti da uništi šoping centre, a glavni razlog su e-commerce giganti poput Amazona. Spremite se za novi udar na klasičnu kupovinu uz popuste koje nudi Prime Day. Šoping bolji od Black Friday počinje 16. jula.

Prime Day, praznik e-kupovine nastao je kao proslava 20 godina rada Amazona 2015. godine. Tada je kompanija ponudila velike popuste na Amazon proizvode i usluge, ali i desetine hiljada drugih proizvoda. Događaj je nazvan Prime Day, a kako je bio (ne)očekivano uspešan odlučeno je da se održava svake godine u isto vreme. Iako zvanično traje od 16-18. jula, mnogi popusti su već sada aktuelni, po uzoru na Black Friday. Kad smo kod Crnog petka, treba napomenuti da se tokom Prime Day šopinga proda više nego za vreme Black Friday i Cyber Monday zajedno! Ipak, ništa ne može da se poredi sa Singles Day u Kini, gde se za jedan dan proda proizvoda kao za nedelju dana u Americi.

Pročitajte i:  Amazon masovno otpušta softverske inženjere

Kako doći do Amazon Prime Day popusta

Da biste iskoristili popuste koje nudi Amazon, potrebno je da budete se pretplatite na Prime uslugu. To znači da nećete moći da nešto kupite po povlašćenim cenama jednostavnom posetom sajtu. Amazon Prime košta 119 dolara godišnje (ili 12,99 dolara mesečno), uz 30 dana probnog perioda. E tu je upravo vaša prilika – prijavite se na Prime, i ukoliko otkažete pretplatu na vreme nećete platiti ništa a imaćete pristup svim popustima tokom trajanja popusta. Druga opcija je da kontaktirate prijatelja koji je već pretplaćen.

Druga začkoljica je što Amazon Prime Day 2018  online kupovina neće biti dostupna u Srbiji. Ipak, biće dostupan u SAD, Australiji, Austriji, Holandiji, Kanadi, Nemačkoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Španiji i drugim zemljama, što znači da možete da pronađete rođake u rasejanju ili prijatelje gastarbajtere i zamolite ih da poruče nešto za vas i donesu vam to kad već dolaze u domovinu na godišnji odmor. Postoji i druga opcija sa korišćenjem VPN konekcije, ali to je rizičnija opcija koju nismo testirali.

Pročitajte i:  AI neće preuzeti poslove programera - ljudi za sada još uvek vladaju

Čak iako ne budete kupovali tokom trajanja Prime Day popusta, interesantno je znati dokle je stigla kupovina iz fotelje. Kako je Black Friday odavno odomaćen u Srbiji, pitanje je vremena kada će se organizovati neka verzija Prime Day događaja. Svakako se nadamo da će nas Amazon uskoro postaviti na spisak država odakle je moguće koristiti Prime pretplatu u punom kapacitetu, a tu mislimo i na pun pristup audio i video streaming uslugama.

Izvor: ZDnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,