TrendMicro

Square kupuje Afterpay za 29 milijardi dolara

Square planira da kupi australijsku kompaniju Afterpay koja korisnicima omogućava da bez kamate plaćaju kupovinu na rate. To je samo još jedan u nizu poteza Square-a, koji je takođe ove godine kupio većinski udeo u Tidal-u.

Square kupuje Afterpay za 29 milijardi dolara.

Afterpay nudi uslugu „kupi sada, plati kasnije“

Usluga „kupujte sada, platite kasnije“ poput onih koje nude Afterpay, Affirm i Klarna postaje sve rasprostranjenija na internetu. Apple je još jedna kompanija koja navodno radi na sličnoj sopstvenoj usluzi koja se interno naziva „Apple Pay Later“. Afterpay već opslužuje više od 16 miliona kupaca i skoro 100.000 trgovaca širom sveta. Square i Afterpay očekuju da će se tranzicija završiti u prvom kvartalu 2022. Kada prelazak bude u potpunosti završen, Square će imenovati direktora Afterpay-a koji će se pridružiti odboru Square -a.

Iz Square-a ističu da su godinama gradili njihovo poslovanje kako bi finansijski sistem učinili poštenijim, pristupačnijim i inkluzivnijim, a Afterpay je stvorio pouzdan brend usklađen sa tim principima. Kompanije smatraju da zajedničkim naporima mogu povezati svoje ekosisteme kako bi trgovcima i potrošačima pružili što bolje usluge i proizvode.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,