Top50 Glas publike

Srbija investirala 10,1 milion evra u fabriku Yazaki

Država Srbija je, prema rečima predsednika Aleksandra Vučića, uložila 10,1 milion evra u izgradnju fabrike u Šapcu, u koju su se uselili proizvodni pogoni japanske kompanije Yazaki, a spremna je da uloži i u druge, ukoliko kompanija bude odlučila da proširi svoje poslovanje na teritoriji Srbije .

PCPress.rs Image

Naime, japanska kompanija Yazaki otvorila je u Šapcu fabriku za proizvodnju kablovskih setova za kamione Daimler, te srpski ogranak ove kompanije – Yazaki Serbia d. o. o, planira da zarađuje 120 miliona evra godišnje, tako što će delove proizvedene u Šapcu da izvozi na evropsko tržište. Izgradnja fabrike, koja zauzima 30.000 kvadratnih metara, trajala je sedam meseci, a obuka 502 radnika je već završena, te je svaki od njih prošao po 5.000 sati obuke. Kompanija se obavezala da u poslovanje u Srbiji uloži oko 25 miliona evra, te da zaposli do 1.700 radnika u naredne dve i po godine.

Kompanija Yazaki osnovana je 1929. godine i posluje na oko 500 lokacija, te ima više od 200 fabrika. U Evropi ima oko 350.000 zaposlenih u više od 20 zemalja, te ima više proizvodnih pogona u Bugarskoj i Rumuniji.

Izvor: seenews.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,