Top50 Glas publike

Srbija na 69. mestu na Forbsovoj biznis listi

Američki magazin Forbs sastavio je listu najboljih zemalja za poslovanje u svetu. Listom su obuhvaćene 153 zemlje sveta. Rang lista je sastavljena na osnovu 15 različitih segmenata za razvoj biznisa, uključujući poreze, lične i ekonomske slobode, birokratiju, imovinska prava, inovacije, korupciju, tehnologiju, monetarne i trgovinske slobode i zaštitu investitora, ali na bazi ekonomskih podataka iz 2016. godine.

PCPress.rs Image

Najbolja zemlja za poslovanje je Velika Britanija, uprkos neizvesnostima koje su proistekle nakon Bregzita. Drugi po redu je Novi Zeland, na trećem mestu je Holandija, na četvrtom Švedska, a peta je Kanada.

Srbija je zauzela 69. mesto, kao i prethodne godine. Od zemalja regiona, najbolje rangirana je Slovenija (32), Hrvatska je na 51. mestu, Makedonija na 63, Crna Gora na 68. Iza Srbije jedino su BiH (97) i Albanija, koja je na 71. mestu

S druge strane, poboljšanje poslovne klime u Srbiji prikazano je napredovanjem njene pozicije na Doing Business listi. Ove godine Srbija je zauzela 43. mesto na toj listi, za razliku od prošle godine kada je bila na 47. mestu.

Pročitajte i:  Kompanija BlueCat najavljuje međunarodnu ekspanziju otvaranjem Centra za brigu o korisnicima i razvoj integracije u Beogradu

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,