TrendMicro

Srbija napredovala za četiri mesta na Doing Business listi

Srbija se, prema izveštaju Svetske banke, popela za četiri mesta na Doing Business listi, te se sada nalazi na 43. poziciji, a našla se i među prve 34 zemlje na listi koje su poboljšale uslove poslovanja na tri ili više polja tokom 2016. i 2017. godine.

PCPress.rs Image

Tako se DTF (the distance to frontier) Srbije popeo na 73,13 poena, za razliku od 72,87 prošle godine, budući da je pokretanje biznisa u zemlji postalo jednostavnije, te je poboljšan sistem administracije, što je bitno olakšalo sklapanje ugovora, stoji u izveštaju Svetske banke.

Srbija se našla na 10. mestu kada je reč o pribavljanju građevinskih dozvola, te je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović podsetila je da je u prethodne tri godine Srbija napredovala za 150 mesta na Doing Business  listi Svetske banke, a po kriterijumu izdavanja građevinskih dozvola.

Svestka banka je u izveštaju naglasila da je tokom proteklih 15 godina Srbija ostvarila značajan napredak u više oblasti obuhvaćenih Doing biznis listom, te sprovela ukupno 28 reformi. Prošle godine Srbija je na ovoj listi napredovala za sedam mesta i bila 47. na svetu.

Izvori: SEEbiz, SeeNews

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,