Srbija napredovala za četiri mesta na Doing Business listi

Srbija se, prema izveštaju Svetske banke, popela za četiri mesta na Doing Business listi, te se sada nalazi na 43. poziciji, a našla se i među prve 34 zemlje na listi koje su poboljšale uslove poslovanja na tri ili više polja tokom 2016. i 2017. godine.

PCPress.rs Image

Tako se DTF (the distance to frontier) Srbije popeo na 73,13 poena, za razliku od 72,87 prošle godine, budući da je pokretanje biznisa u zemlji postalo jednostavnije, te je poboljšan sistem administracije, što je bitno olakšalo sklapanje ugovora, stoji u izveštaju Svetske banke.

Srbija se našla na 10. mestu kada je reč o pribavljanju građevinskih dozvola, te je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović podsetila je da je u prethodne tri godine Srbija napredovala za 150 mesta na Doing Business  listi Svetske banke, a po kriterijumu izdavanja građevinskih dozvola.

Svestka banka je u izveštaju naglasila da je tokom proteklih 15 godina Srbija ostvarila značajan napredak u više oblasti obuhvaćenih Doing biznis listom, te sprovela ukupno 28 reformi. Prošle godine Srbija je na ovoj listi napredovala za sedam mesta i bila 47. na svetu.

Izvori: SEEbiz, SeeNews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,