Zebra

Srpkinja pobednica takmičenja “Cisco Net Riders”

Cisco Gordana Tanacković, profesorka informatike u jednoj beogradskoj srednjoj školi, pobednica je u ženskoj kategoriji “Cisco Net Riders” takmičenja u poznavanju mreža.
Ona će zajedno sa ostalim pobednicima iz svake kategorije otići na besplatno studijsko putovanje u Silikonsku dolinu u Kaliforniji tokom januara 2011. godine. Na ovo putovanje će sa njom otići i pobednik u muškoj kategoriji Toma Marini iz Hrvatske, pobednik za regiju Zapadne Evrope Andreas Broerken iz Nemačke, pobednik za Centralnu i Istočnu Evropu, Rusiju i ZND Maroš Kukan iz Slovačke i pobednik za Bliski Istok i Afriku, Metju Nikol, iz Južnoafričke Republike.
“Cisco” je 9. jula objavio u Londonu imena pobednika međunarodnog takmičenja “NetRiders”, prestižnog takmičenja u veštinama umrežavanja, koje se održalo širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike, Rusije i Zajednice nezavisnih država (ZND). Sto sedamnaest polaznika “Cisco NetAkademije” koji su u proteklih godinu dana pohađali CCNA kurs (Cisco Certified Network Associate) učestvovali su simultano uživo, iz pet različitih vremenskih zona. Domaćin takmičenja kod nas bio je Računarski centar Univerziteta u Beogradu, gde su se prisutni međusobno povezali putem WebEx-a.
“NetRiders” je globalno takmičenje za umrežavanje koje organizuje “Cisco Networking Akademija”. U takmičenje su integrisani teorijski elementi bazirani na CCNA nastavnom planu i programu, kao i simulaciji aktivnosti koje koriste “Cisco Packet Tracker” alat. Ovaj softver omogućava studentima da grade, konfigurišu i rešavaju probleme sa virtualnim mrežama sami ili zajedno sa drugim studentima, i na akademijama je vrlo popularan alat za prenošenje i usvajanje znanja.
Cisco®Networking Akademija Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je deo Internet Training Center Initiative (ITCI) Međunarodne telekomunikacione unije (ITU), u okviru koje je u više od trideset zemalja osnovan po jedan reprezentativni centar sa zadatkom obrazovanja slušalaca različitih profila u širokoj oblasti Internet tehnologija. U svom radu Cisco®Networking Akademija na ETF-u sarađuje sa regionalnom Cisco®akademijom u Budimpešti i sa kompanijom Cisco®Systems. Ulažući sopstvena sredstva, uz pomoć Ministarstva nauke Srbije, Ministarstva prosvete Srbije i niza drugih sponzora, ETF u Beogradu je formirao inovacioni i edukacioni centar sa više različitih organizacionih jedinica, od kojih je jedna i Cisco®Networking Akademija. Nastava Cisco®Networking Akademija se odvija u posebnoj učionici, koja je opremljena Cisco®profesionalnom mrežnom opremom za demonstracije, obuku i trening slušalaca. Informacije o Cisco®Networking akademiji možete naći na adresi http://ec.etf.rs/cisco.

Pročitajte i:  SolarWinds hakeri napali i Malwarebytes

Izvor: Cisco

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,