BIZIT 2022

Srpska kompanija ARS BLUE postaje deo Bassilichi Group

Domaća kompanija ARS BLUE, specijalizovana za razvoj i instaliranje softverskih platformi za upravljanje transakcijama putem POS terminala, bankomata, info kioska i mobilnih uređaja, postala je deo Bassilichi Groupa.

Danilo Rivalta, direktor marketinga i prodaje Bassilichi Group, Slobodan Paunović, izvršni direktor Ars Blue 2

Bassilichi Group italijanska kompanija koja je vodeća u sektoru podugovaranja poslovnih procesa (Business Process Outsourcing), preuzela je, preko ćerke kompanije Bassilichi CEE, 51% udela u ARS BLUE doo, srpskoj kompaniji sa sedištem u Beogradu. Slobodan Paunović, osnivač i izvršni direktor ARS BLUE, ostaje deo nove organizacije kao deoničar sa 49% udela i direktor, zajedno sa Danilom Rivaltom koji je na poziciji izvršnog direktora prodaje i marketinga Bassilichi Group.

Osnovana u Srbiji 2009. godine, ARS BLUE zapošljava 40 radnika koji su razvili i patentirali paket koji se sastoji od dve platforme –  AsoftE2E i AsoftA2Z – koje omogućavaju bankama, finansijskim institucijama i uslužnim kompanijama da upravljaju i nadgledaju sve vrste transakcija koje se mogu izvršiti kreditnim, debitnim i pripejd karticama, različitim kanalima – putem bankomata, info kioska, POS terminala, ali i plaćanja putem pametnih telefona i tableta.

Akvizicija, nakon koje Grupa ima 1.190 zaposlenih, omogućiće kompaniji Bassilichi da upotpuni spektar usluga sa elektronskim novcem, ali i poveća zaradu iz inostranstva, koja prema planu poslovanja treba da poraste sa trenutnih 5% na 20% u 2016. godini.

„Sa zadovoljstvom najavljujemo prekretnicu u istoriji naše kompanije, s obzirom na to da ova transakcija upotpunjuje našu ponudu usluga iz oblasti elektronskog bankarstva i konsoliduje naše prisustvo u inostranstvu“, rekao je Marko Baziliki, predsednik kompanije Bassilichi S.p.A.. „Sada smo zaista u poziciji da osvojimo nove poslovne prilike u oblasti platnih sistema i da se uspešno nadmećemo na međunarodnom nivou“.

„Ovo je veoma strateška transakcija za Bassilichi Group, pošto smo preuzeli malu, ali izuzetnu kompaniju koja nudi svoje usluge na tri kontinenta, što je dokaz jedinstvenosti, raznolikosti i fleksibilnosti njene platforme, koja postaje deo naše ponude usluga“, naglasio je Danilo Rivalta, izvršni direktor prodaje i marketinga Bassilichi Group.

„Ponosan sam da sarađujem sa Bassilichi Group i uveren sam da integrisanjem naših veština i širenjem spektra usluga koje nudimo, možemo izaći u susret potrebama naših klijenata, koje konstantno evoluiraju, širom sveta“, izjavio je Slobodan Paunović.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,