Srpski Netflix? RTS predstavio svoj streaming servis

Po ugledu na najveće TV stanice u svetu, a u formatu popularnih streaming servisa, Radio-televizija Srbije je predstavila internet uslugu RTS Planeta.

PCPress.rs Image

Kako je svetski trend da se televizijski formati prate putem web platformi, tako je i RTS zakoračio u ove vode. RTS Planeta je multimedijska internet usluga koja omogućava live stream televizijskih i radijskih programa RTS, praćenje programa 72 sata unazad, usluge Video-on-Demand i Audio-on-demand (mogućnost praćenja TV i radijskih emisija u okviru Videoteke i Slušaonice), kao i pojedinačnih priča u okviru celine Moj grad iz dopisničke mreže RTS-a. Za sada nema previše sadržaja, ali s obzirom na bogatu arhivu, pretpostavljamo da će se starije serije i emisije dodavati vremenom. Interesantno je da putem RTS Planete možete da slušate i neke od muzičkih izdanja PGP RTS.

RTS Planeta liči na Netflix

Konceptualno RTS Planeta se oslanja na dizajn popularnih streaming servisa kao što su Netflix ili HBO Go. Sadržaj je podeljen na vrste programa tako da lako možete pronaći ono što tražite. Problem je što se ono što biste želeli da gledate često ne nalazi na servisu. Nedostatak sadržaja u nekim slučajevima ima opravdanja u autorskim pravima, pa tako RTS Planeta ne može da prikazuje serije ili filmove koje nisu u njihovom vlasništvu. Šteta je što se ne postavljaju epizode Nemanjića nakon prikazivanja na TV, što je standard u većini zemalja. Na ovaj način bi se čak povećala gledanost jer bi se omogućilo onima koji su propustili epizode da se kasnije uključe. Verovatno će kompletna sezona biti postavljena nakon završetka emitovanja na televiziji.

Pročitajte i:  Netflix kupio svoj prvi game studio

Poput drugih streaming servisa, i RTS Planeta je dostupna u vidu aplikacije za Android i iOS mobilne uređaje. Ukoliko verno pratite PC Press sigurno se sećate teksta o načinima praćenja TV programa putem interneta. Drago nam je da se i RTS priključio ovoj listi i na taj način nam obogatio ponudu TV programa putem interneta. Usluga je besplatna za stanovnike Srbije, dok će korisnici iz dijaspore plaćati pretplatu.

Izvor: RTS

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,