Top50 Glas publike

Srpski prerađivači otpadaka mogu da budu i do 30-posto profitabilniji

Uz upotrebu savremenih informacionih rešenja MIT Orkester, preduzeća za preradu otpadaka u Republici Srbiji će bolje upravljati troškovima, produktivnošću i zakonskim rizicima.

PCPress.rs Image

Preduzeće MIT informatika je srpskim preduzećima za preradu otpadaka predstavilo dobre prakse upotrebe povezanih informacionih rešenja, poslovanja bez papira i koncepata Industrije 4.0. MIT-ovi poslovni savetnici su na događaju “U otpadu je vrednost, iskoristite je maksimalno” predstavili lepezu rešenja za optimizaciju i automatizaciju poslovnih procesa u preradi otpadaka. Rešenjima MIT informatike, preduzeća za preradu otpadaka u regionu postigla su do 30 procenata niže troškove, povećala produktivnost i smanjila zakonske rizike.

“U delatnosti prerade otpadaka preduzeća mnogo gube pre svega zbog neefikasnih procesa i grešaka koji su posledica ručnog unošenja podataka i papirne dokumentacije”, naglasila je Marjeta Povalej, direktorka MIT informatika. Povećanje efikasnosti, koje preko automatizacije poslovnih procesa i radnih postupaka omogućavaju savremena informaciona rešenja, za vlasnike preduzeća znači u prvom redu veći profit. “Važna korist kvalitetne informacione podrške je i smanjenje rizika, kako sa aspekta ispunjavanja zakonskih zahteva, tako i sa aspekta poslovne kontrole proizvodnih i administrativnih procesa”, naglasila je Marjeta Povalej.

Razgovori sa srpskim prerađivačima otpadaka pokazali su da u Srbiji još nisu na raspolaganju prilagođeni informacioni sistemi kojima bi mogla da se poboljša poslovna efikasnost. Neka preduzeća su tako prepoznala vrednost dobrih praksi MIT informatike za njihovo poslovanje i izrazila interesovanje za investiciju u poslovni informacioni sistem MIT Orkester.

“Na srpskom tržištu delujemo više od tri godine i već smo stekli prve partnere koji žele naša rešenja da uključe u svoju ponudu. Time ćemo svoje prisustvo ojačati i u ostalim proizvodnim granama gde MIT informatika obezbeđuje isprobana informaciona rešenja za preduzeća svih veličina i želja”, dodala je Marjeta Povalej.

Preduzeće MIT informatika je na srpskom tržištu prisutno preko kćerinskih društava slovenačkih preduzeća, a nove poslove u delatnosti prerade otpadaka očekuju već u drugoj polovini ove godine.


O MIT informatika d.o.o.

MIT informatika d.o.o. počela je sa radom u 1990 godini. Već više od 20 godina obezbeđujemo našim klijentima efikasna i povoljna korisnička programska rešenja koja su prilagođena njihovim specifičnim potrebama, a rukovodstvu tačne, sveobuhvatne i pravovremene informacije.

MIT je grupa koju čini više od 20 visoko osposobljenih i motivisanih stručnjaka, koji na osnovu svojih iskustava i znanja znaju da vas saslušaju i razumeju vaše poslovne informacione potrebe. U timu su iskusni inženjeri, računovođe i stručnjaci sa višegodišnjim iskustvima u menedžmentu i upravljanjem ljudskim resursima, finansijama, nabavi i prodaji. Dobro poznaju poslovne procese i znaju kakvi ih informacioni sistemi mogu najbolje podržavati. Zato su spremni da uspostavljanjem veze između poslovnih procesa i informatike prihvate i najveće izazove.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,