Ikotek

Šta je Lapse? Evo sve što treba da znate o ovoj društvenoj mreži 

Ako pogledate listu najpopularnijih besplatnih aplikacija na Apple App Store-u, primetićete nepoznatu aplikaciju na prvom mestu – novu društvenu mrežu nazvanu Lapse.

PCPress.rs Image

Lapse je brzo stigao na vrh liste besplatnih aplikacija u Apple App Store-u. Evo šta nudi

Lapse kombinuje privlačnost jednokratnih fotoaparata i društvenih medija i koristi jedinstvenu tehniku regrutacije kako bi vam pružila iskustvo koje se razlikuje od bilo koje druge popularne društvene mreže koja je trenutno dostupna na tržištu.

Bilo da ste dobili pozivnicu za Lapse od nekog od svojih prijatelja i želite da saznate više o tome, razmišljate o preuzimanju aplikacije ili jednostavno želite da saznate zašto aplikacija privlači toliko pažnje, evo svega što treba da znate.

Šta je Lapse?

Prema zvaničnom sajtu aplikacije, Lapse je “jednokratni fotoaparat, samo uz pozivnicu”. Ako ste ikada koristili Dispo, Lapse ima prilično sličan koncept, omogućavajući vam da pravite fotografije u stilu jednokratnog fotoaparata i zatim čekate da se “razviju” kako biste im pristupili.

Kada se fotografije razviju, možete ih arhivirati slično kao na Tinderu, prevlačeći ih levo ili desno, ili ih možete objaviti na svoj “Dnevnik” kako bi ih vaši prijatelji videli. Ovaj format treba da podstakne autentičnost na društvenim medijima. Sve slike koje vidite objavljene su u svom izvornom obliku, bez editovanja.

Pročitajte i:  Na Tinderu možete da dobijete pravu ljubav za 500 dolara

Najveći faktor koji razlikuje ovu aplikaciju je to što je dostupna samo putem pozivnica, što znači da možete da počete da koristite aplikaciju samo ako pozovete pet prijatelja, iako morate izvršiti i određene zadatke u postavkama vašeg telefona.

Kakve su fotografije?

Fotografije automatski dobijaju filter koji im daje retro izgled jednokratnog fotoaparata.

Kako pristupiti Lapse-u?

Aplikaciju možete preuzeti sa App Store-a. Međutim, to je samo polovina. Nakon što preuzmete aplikaciju, morate izvršiti niz radnji kako biste je zaista koristili. Ove radnje uključuju pozivanje prijatelja, davanje pristupa vašoj kameri i kontaktima, i dodavanje Lapse widget-a na lock screen radi lakog pristupa pri fotografisanju u pokretu.

Broj prijatelja koje trebate pozvati zavisi od trenutka kada se prijavite. Bilo je kontroverzi oko metoda regrutacije, pri čemu su neki tvrdili da je slično kao piramidalna šema. 

Kako koristiti Lapse?

Nakon što ispunite sve zahteve, spremni ste da počnete da fotografišete. Korisnički interfejs je prilično intuitivan, a kroz aplikaciju su rasuti mali vodiči kako biste vas vodili.

Pročitajte i:  Tinder: Prijatelji i porodica od sada će moći da preporuče "match"

Čim otvorite Lapse, prikazuje vam se ekran kamere na kojem možete napraviti sliku – baš kao što biste radili za Snapchat ili Instagram priču. Zatim morate čekati da se slika “razvije” u “tamnoj komori”, što može potrajati od jednog do tri sata.

Obavešteni ste kada se slike razviju, a zatim možete započeti proces izbora, povlačeći levo da biste arhivirali sliku ili desno da biste je dodali u svoj dnevnik, koji vaši prijatelji mogu da vide.

Ovi dnevnici su podeljeni po mesecima, što u osnovi znači da grupišete sve odabrane slike u mesečne fotografije.

Možete i dalje dodavati prijatelje, što se olakšava putem obaveštenja koja Lapse šalje svaki put kada se neko iz vaše kontakt liste priključi aplikaciji.

Imate li pratilaca na Lapse-u?

Na Lapse-u nemate pratilaca, što je funkcija koja dodaje organski osećaj aplikaciji, gde filteri, unapred pripremljeni postovi i pratioci nisu mogući. Na App Store opisu, Lapse kaže: “Lapse je za Prijatelje, ne za Pratioce™”.

Možete li postaviti postojeće slike na Lapse?

Ne, cela svrha aplikacije je da sve što dodate u dnevnik ili objavite bude slika koja je snimljena u trenutku, razvijena nekoliko sati kasnije, i bez uređivanja ili retuširanja.

Pročitajte i:  Tinder: Prijatelji i porodica od sada će moći da preporuče "match"

Kada je Lapse pušten?

Lapse je prvobitno pušten 2021. godine. Međutim, od prvobitnog izdanja, napravljene su neke izmene, i nova verzija je postala dostupna u junu 2023. godine. Redizajnirana verzija je postigla ogroman uspeh, zauzevši prva mesta na listi “Najbolje besplatne aplikacije” i “Najbolje aplikacije za fotografije i video” u Apple App Store-u do kraja septembra.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *