Šta možemo da očekujemo od Huawei Mate 40 telefona

Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro su se tek nedavno pojavili u prodaji, a po Internetu su već počele da kolaju priče o njihovim naslednicima. Očekuje se da će Huawei Mate 40 i Mate 40 Pro biti među najboljim telefonima 2020. godine, ali se zbog dešavanja sa američkim sankcijama, postavlja mnogo pitanja o njima. Zato ćemo na osnovu dosadašnjeg iskustva sa prethodnim modelima i analiza pokušati da odgovorimo na nekoliko bitnih pitanja:

PCPress.rs Image

Datum kada će se pojaviti u prodaji i cene

Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro pojavili su se u prodaji 19. septembra ove godine, a njihov prethodnik, Huawei Mate 20, u oktobru 2018. godine. Još uvek nema zvaničnih informacija o datumu predstavljanja Huawei Mate 40 telefona, ali se može očekivati da će se to desiti u septembru ili oktobru 2020. godine.

Ostaje pitanje da li ćemo moći da ga kupimo, jer su Mate 30 i Mate 30 Pro dostupni samo na ograničenom broju tržišta. Sigurni smo da Mate 40 i Mate 40 Pro neće biti dostupni u Americi, a lako može da se desi da ga ne bude ni u Velikoj Britaniji, u većem delu Evrope i u Australiji.

Pročitajte i:  Huawei Watch GT 3: Gde GT 2 stade, GT 3 produži

Cena telefona bi trebala da se kreće u nivou Mate 30 (oko 800 evra) i Mate 30 Pro modela (oko 1100 evra).

Operativni sistem

Ovi telefoni će najverovatnije imati Android OS, ali bez Google-ovih servisa (kao i Mate 30 modeli). Huawei je već razvio sopstveni operativni sistem, HarmonyOS, ali za sada ne pokazuje želju da žuri da ga implementira u telefone.

Hardver

Postoje indicije da će Mate 40 seriju telefona pokretati Kirin 1000 čipset. On još uvek nije predstavljen, ali prema nekim nezvaničnim informacijama to će biti prvi čipset napravljen u 5 nm procesu, a očekuje se da će biti dostupan sredinom sledeće godine. Zbog manjih dimenzija, trebalo bi da bude znatno efikasniji od sadašnjih čipsetova i očekuje se da će Mate 40 serija biti prva u kojoj će biti implementiran.

Izvor: TechRadar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,