Veliki ekrani 2020

Šta nam donosi najnovije Chrome ažuriranje

Tokom godina Chrome stekao reputaciju pretraživača koji u priličnoj meri troši resurse uređaja.

Chrome će blokirati oglase koji vas usporavaju

Google je već uveo razne mere za poboljšanje, a sada počinje da uvodi novu funkciju za Chrome koja će sprečiti oglase da ga usporavaju. Pored blokiranja oglasa koji smanjuju performanse, Chrome će intervenisati i kod onih oglasa koji troše bateriju ili koriste previše podataka.

Ove promene predstavljaju dobru vest za korisnike računara, laptopova i mobilnih uređaja. Svi koji koriste Chrome primetiće da oglasi više ne usporavaju njihovo onlajn iskustvo, korisnici laptopova i mobilnih uređaja će imati koristi od produženog trajanja baterije, a ukoliko koristite internet sa ograničenom količinom gigabajta, primetićete i manju potrošnju.

Google nastoji da poboljša celokupno iskustvo s oglasima, odvraćajući oglašavače od objavljivanja oglasa koji koriste velike, slabo kompresovane slike i video zapise. Kompanija radi na ovoj funkciji više od godinu dana i osmislila je više kriterijuma kako bi utvrdila da li oglase treba blokirati ili ne.

Nakon što se funkcija pokrene, biće omogućena kao podrazumevana, a možete da testirate da li radi tako što ćete posetiti Google-ovu stranicu „Heavy Ad Intervention demo“.

Pročitajte i:  Ažurirajte Chrome da biste dobili novu funkciju

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.