TrendMicro

Šta nam donosi naredni Windows 10 update?

Ukoliko ste ponosni vlasnik Windows 10 operativnog sistema, sigurno sa nestrpljenjem očekujete svaki update. Prethodna unapređenja sistema donela su određene novitete, ali to neće biti u fokusu ovog puta. Naziv update-a otkriva više informacija o tome kada možemo da ga očekujemo.

Windows 10 update ime otkriva datum izlaska build 1809

Novi update Microsoft ubrzano završava, a sa približavanjem datuma izlaska (koji nije još uvek poznat), promenjeno je obeležavanje verzije. Prethodne verzije build-a su bile obeležene sa oznakom 1803. Ipak najnoviji build je označen kao 1809, što nagoveštava da Microsoft namerava da update završi u septembru (9. mesec). To znači da bi datum izlaska update-a bio verovatno u oktobru.

Windows 10 update 1809 fokusiran na poboljšanje performansi

Nakon nekoliko veliki updatea koji su uveli brojna unapređenja Windows operativnog sistema, verzija 1809 je relativno mali paket. Ne očekujte ništa spektakularno od ovog update-a, ali ga svakako skinite jer je reč o unapređivanju postojeće infrastrukture i dodatnom unapređenju postojećih karakteristika. Naravno, prisutna su i sitna unapređenja kada je reč o korisničkom iskustvu. Tu se pre svega misli na Explorer koji dobija tamnu temu za noćno krstarenje internetom u mračnoj sobi, a još više delova sistema usvojiće Fluent Design System.

Pročitajte i:  Microsoft objavio da će delovi za Surface biti dostupni u 2023. godini

Microsoft će kroz update 1809 unaprediti uvezivanje Widows 10 OS-a i smartfona sa Your Phone application za Android. Kako bi nam se dodatno skrenula pažnja na ovu opciju, ikonica za ovu aplikaciju će se nalaziti na desktopu nakon update-a. Uvedena su i unapređenja kada je reč o infrastrukturi podsistema kako bi se olakšalo podešavanje “ispod haube”.

Interesantno je da je verzija 1809 poslednji update koji će se nazivati na ovaj način. Već sledeći update, koji se očekuje u aprilu sledeće godine ima šifrovani naziv 19H1. Microsoft Windows je i pored mnogih kritika tokom godina i dalje dominantan operativni sistem, s tim da je desetka jedno od najboljih izdanja do sada.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,