Top50 Glas publike

Šta nas je serija Zona Sumraka naučila o robotima

U poslednje vreme je sve teže da se među mnogobrojnim ponudama streaming servisa izabere sadržaj na koji bi se utrošilo dragoceno slobodno vreme, pa je sve više onih koji se utrkuju da svojim pratiocima preporuče najbolji sadržaj za predstojeći vikend ili slobodno veče.

PCPress.rs Image

Jedan od popularnih sadržaja je i „I Sing the Body Electric,“ epizoda kultne serije The Twilight Zone (Zona Sumraka) iz 1962. godine, za koju je scenario napisao Ray Bradbury, a čiji je glavni junak robo-dadilja koja je konstruisana kako bi pomogla u vaspitavanju troje dece čije podizanje zahteva mnogo strpljenja i snage. Epizoda predstavlja jedan od bisera naučno-fantastičnog žanra, te je njen značaj nemerljiv kada su u pitanju oni koji poznaju svaku kultnu tačku ove oblasti, a zato što solidno ilustruje odnos prema tehnologiji od pre skoro šezdeset godina, te začetak želje da se od mašine napravi heroj koji bi izlazio u susret svim ljudskim potrebama, te ostvarivao svaku želju.

Pored toga, ovaj sadržaj nudi i uvid u rane radove jednog od najznačajnijih pisaca naučne fantastike, koji se polako vraća u modu, a od trenutka kada je televizija HBO odlučila da ekranizuje njegov roman Fahrenheit 451.

Pročitajte i:  Roboti uče da se oslanjaju na zid kako bi izbegli pad

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,