BIZIT 2022

Šta rade dronovi na modnoj reviji u Saudijskoj Arabiji?

Prilično neobična modna revija odigrala se u Saudijskoj Arabiji. Kako bi podigli nivo elegancije, odlučeno je da dronovi odmene manekenke. Efekat je – bizaran ali i zabavan. 

modna revija dron Šta rade dronovi na modnoj reviji u Saudijskoj Arabiji

Jedan luksuzni hotel u Saudijskoj Arabiji postao je popularan širom interneta nakon što je video sa “revije sa duhovima” postao viralan. Umesto manekenki, angažovani su dronovi kako bi se na elegantan način prezentovala ženska odeća, bez prisustva manekenki.  Video koji se pojavio na Twitteru je odmah postao apsolutni hit, na iznenađenje organizatora modne revije u Hilton hotelu u Džedi. 

Modna revija se održava svake godine tokom Ramazana, a ove godine su organizatori odlučili da iskoriste dronove kako bi “doneli promenu”. 

Modni stručnjaci su takođe kritikovali reviju. Glavnim komentar je da prazna haljina koja leti vazduhom nije elegantno niti lepo, niti inspiriše nekoga da poželi da obuče tu odeću. Zaista, “leteći ofingeri” i nisu nešto najelegantnije na svetu, ali su svakako pun pogodatk ukoliko želite da se dobro nasmejete. Iako se na društvenim mrežama rugaju ovom pokušaju da se unese elegancija, ovo ipak nije originalna ideja.

Da li su modni dronovi u Saudijskoj Arabiji novitet?

Dronovi su se već okušali kao manekenke i to širom sveta (sa praktično istim efektom), ali kada se to ranije izvodilo niko nije obraćao pažnju. Čini se da ovakva “originalna” ideja ipak treba da bude ispraćena sa jednakom pažnjom. 
 

Saudijska Arabija prolazi kroz promene kad su ženska prava u pitanju, pa je tako prvi Fashion week održan u aprilu samo za žene.  Takođe je dozvoljeno da žene voze kola, a otvorena su i dva bioskopa nakon 35 godina

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Alphabet’s Wing radi na većim dronovima koji mogu da podnesu teže isporuke
eFakture

Tagovi: , , ,