BIZIT Seminar

Šta tinejdžeri žele za praznike

Investiciona banka Piper Jaffray, napravila je istraživanje šta Generacija Z očekuje i koje su njihove najveće želje za poklone povodom nastupajućih praznika. Kada su u pitanju stvari, na prva tri mesta izbili su novac (14 odsto), odeća (13 odsto) i automobili (12 odsto). Za njima slede telefoni (9 odsto), obuća, elektronski uređaji i kompjuteri (po 6 odsto), kao i video igre i sportski rekviziti (po 4 odsto).

PCPress.rs Image

Prvi put na top 10 listi želja pojavila se i jedna nematerijalna stvar – putovanja (2 odsto). Kada su brendovi u pitanju, najviše američkih tinejdžera želi nešto od Apple-a (10.1 odsto), dok je jedino još Nike prešao granicu od jedan odsto (1.1 odsto).

Najveću „potražnju“ imaju Apple AirPods slušalice koje tinejdžeri žele sve više i više iz godine u godinu, stabilna je tražnja za iPad tabletima i MacBook računarima, dok je želja za iPhone modelima i Apple Watch pametnim satovima u opadanju.

Interesantno je da među mladima vlada sve veće interesovanje za luksuznim brendovima. Čak jedan odsto anketiranih tinejdžera je izrazilo želju da dobije nešto što potpada pod ovu kategoriju, dok je pre dve godine to želelo samo 0.3 odsto anketiranih.

Pročitajte i:  HONOR najavljuje globalno lansiranje HONOR Magic5 serije i HONOR Magic Vs na MWC 2023

Izvor: Yahoo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,