Top50 Glas publike

Stadia će omogućiti deljenje profita u većem obimu sa programerima

Google nastoji da Stadiju učini privlačnijom za programere i izdavače, a donosi i primamljivu podelu prihoda. Oni koji stoje iza igara objavljenih na Stadiji nakon 1. oktobra dobiće 85% prihoda od prodaje, a Google će uzeti ostalih 15%.

Stadia će omogućiti deljenje profita u većem obimu sa programerima.

Google će objaviti plan podele prihoda za pretplate na Stadia Pro

Podela se odnosi na prvih 3 miliona dolara prodaje i biće na snazi do kraja 2023. Stadia će se nakon toga vratiti na trenutnu podelu prihoda. Od ovog meseca, novi naslovi koji se pridruže programu Stadia Pro pod ažuriranim uslovima dobiće smanjenje pretplate 10 dolara mesečno. Google će deliti 70% tog prihoda sa izdavačima, a fond će biti podeljen na osnovu angažovanja igrača. Programeri i izdavači će dobiti 10 dolara za svakog korisnika koji pristupi Stadiji putem njihove veze „klikni za reprodukciju“ i postane plaćeni pretplatnik Stadia Pro nakon njihovog jednomesečnog probnog perioda.

Ideja je dati programerima i izdavačima podsticaj da promovišu svoje igre Stadia Pro gde god korisnici mogu da kliknu na vezu. Ovaj program će započeti početkom sledeće godine. Iako će sve ove promene doneti korist programerima i izdavačima, možda će najupečatljivija biti podeljeni prihod od 85/15. Primera radi, Epic Games Store i Xbox PC prodavnica ostvaruju 12% od prodaje, dok Steam i digitalni izlozi konzola obično uzimaju 30% zarade.

Pročitajte i:  Google počeo da vraća novac za Stadia servis

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: