N Central domination

Štampači koji štede vreme i novac

Duga istorija takmičenja inkjet i laserskih štampača je rezultirala napretkom obe klase uređaja, ali je pobednik sve očigledniji – nezavisna istraživanja pokazuju da prelaskom na inkjet tehnologiju firma prosečno štedi četri i po radna dana godišnje. A i dosta novca…

PCPress.rs ImageNezavisna istraživanja Buyers Laboratory LLC sasvim su u skladu sa predviđanjima IDC‑a, koji u narednoj godini očekuje 13 odsto rasta potreba za inkjet štampačima, što bi značilo da će ova tehnološka rešenja do 2019. godine držati približno trećinu tržišta poslovnih štampača. Epson, kao lider na tržištu inkjet štampača smatra da printeri i kopir uređaji iz njihove serije WorkForce mogu kompaniji uštedeti mnogo novca kroz smanjene potrebe za intervencijom, manju potrošnju energije, manju količinu otpada i kraće vreme održavanja.

Epson‑ovi aduti

Neki od ključnih aduta Epson‑ove WorkForce Pro serije inkjet štampača su:

  • Gotovo 3.5 puta su brži od laserskih štampača kod ispisa prve stranice
  • Brzina ispisa prve stranice je do 2.5 puta veća nego kod konkurentskih modela
  • Prepolove vreme intervencije korisnika, računato na obimu od 40,000 štampanih stranica
  • Mogu da uštede do 100 minuta vremena intervencije zaposlenih u odnosu na laserske štampače i kopir mašine u boji
  • Firmi uštede do 4.5 radna dana godišnje
  • Lakše održavanje i manje potrebe za zamenom delova
Pročitajte i:  Epson osvojio EISA nagradu za najbolji projektor
PCPress.rs Image
Ep­son Wor­kFor­ce Pro WF‑5620DWF ko­ris­ti Pre­ci­si­on­Co­re gla­ve za šta­pu pre­uze­te s in­dus­trij­skih štam­pača

„Ne čudi trend prelaska firmi s laserske tehnologije na inkjet“ kazao je Rob Clark, stariji potpredsednik u firmi Epson Evrope. „Naši rezultati pokazuju da firme u Zapadnoj Evropi mogu da uštede gotovo čitavu radnu nedelju ako usvoje inkjet tehnologiju na radnom mestu“. „Epson već danas beleži značajan porast tržišnog udela u segmentu poslovnih inkjet uređaja, uz 20 odsto godišnji porast koji će se nastaviti i u sledećem razdoblju. Korisnici zahtevaju prilagođene aplikacije i povoljan ispis u velikim serijama, što se više utiče na industriju štampača.

Povoljnija boja

Kada se radi o štampi u boji, Epson procenjuje da WorkForce Pro inkjet štampači obezbeđuju značajno niže troškove štampe od konkurentskih kolor laserskih printera – za isti novac uložen u repromaterijal, dobija se dva puta više kopija. Jednako je važno što se radi o čistoj tehnologiji, koja ne šteti ozonskom sloju naše atmosfere i emituje do 88 odsto manje ugnljen-monoksida (CO). I količina otpada koji nastaje manja je za 92 odsto, a štampači su pri tom značajno tiši, što je važno za produktivni rad u kancelariji.

Pročitajte i:  Evropska premijera i predstavljanje najnovijih tehnologija iz Epsona na sajmu Grafima 2022
PCPress.rs Image
Ep­son Eco­Tank L3060: Zgo­dno re­še­nje za kućne i SO­HO u­slove

Zbog svega toga je tokom 2014. godine u EU isporučeno 2.2 miliona poslovnih inkjet štampača, od toga najviše u najrazvijenijim zemljama kao što su Nemačka, Francuska i Velika Britanija. Recimo, evropska centrala kompanije Mazda Motor tragala je za rešenjem za štampu koje bi karakterisali mali troškovi održavanja i koje bi, za uložen novac, dalo ispis visokog kvaliteta. Ključne osobine koje su uverile kompaniju u ispravnost ovog ulaganja bile su tih rad i niska potrošnja energije. Prelaskom na Epson inkjet štampače Mazda je smanjila troškove električne energije za čak 80 odsto, pa ne čudi da je godišnja stopa porasta prihvatanja inkjet uređaja na radnom mestu 13 odsto. Pokazuje se da je od svaka četiri uređaja koja su isporučena prosečnoj kancelariji tokom prošle godine jedan bio upravo inkjet štampač.

www.epson.eu

(Objaljeno u PC#250)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,